Hirmagazin.eu
Főoldal » Nyugdíjprémium, egyszeri juttatás: itt vannak a részletek
Gazdaság

Nyugdíjprémium, egyszeri juttatás: itt vannak a részletek

Ki jogosult nyugdíjprémiumra? Mekkora lesz az összeg? Összefoglaltuk a tudnivalókat a nyugdíjprémiumról, illetve az egyes más ellátások alapján járó egyszeri juttatásokról szóló kormányrendelet alapján.

A 2018. évre várható éves infláció – nyugdíjasok esetében 2,8 százalékos fogyasztói árnövekedés –, valamint a 2018 januárjában végrehajtott 3 százalékos nyugdíjemelés figyelembevételével, ebben az évben a nyugdíjasok részére novemberben nem jár kiegészítő nyugdíjemelés, vagy nyugdíj-kiegészítés. Ugyanakkor figyelemmel azon tényre, hogy a GDP növekedés mértéke idén várhatóan 4.4 százalék lesz, ezért a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) rendelkezéseinek megfelelően, novemberben a nyugdíjasok részére úgynevezett nyugdíjprémiumot, azon ellátások után pedig, amelyek a nyugdíjakkal azonos módon emelkednek, úgynevezett egyszeri juttatást kell megállapítani és kifizetni.

A 2018. évi 154. számú Magyar Közlönyben kihirdetett, a nyugdíjprémium és egyes más ellátások után járó egyszeri juttatásról szóló 183/2018. kormányrendelet tartalmazza az idei jogosultak körét, továbbá a prémium, illetve juttatás kiszámításának módját.

A nyugdíjprémium, valamint az egyszeri juttatás összege megegyezik a 2018. november hónapban folyósított nyugellátás, ellátás havi összege 25 százalékának, de maximum 20 ezer forintnak a kormányrendeletben meghatározott szorzóval történő szorzatával. A kormányrendelet szerint az alkalmazandó szorzószám 0,9, mely szorzószám mértéke a Tny. rendelkezéseinek megfelelően, a GDP növekedés tárgyévben várható mértékének [4,4 százalék] 3,5-tel történő csökkentésével került megállapításra.

Forrás: adózona.hu,

  • Winkler Róbert

Hasonló hírek

Impozáns sétánnyal és látogatóközponttal újul meg a szolnoki várkerület

Géza

Magyarország gazdasági fejlődése az egyik legerősebb jelenleg Európában

Géza

Élményközpontú OMÉK három helyszínen

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------