Hirmagazin.eu
Főoldal » Nyugat-Európában is lecsapott a vihar – videó
Külföld

Nyugat-Európában is lecsapott a vihar – videó

Ausztriában heves zivatarokkal ért véget a nyár második hőhulláma.

A nyugati tartományokban több patak és folyó mentén kritikus a helyzet. Németországban csaknem 100 ember dolgozott azon, hogy ki tudjanak menekíteni két embert egy vízzel elárasztott barlangból

– hangzott el az M1 Híradójában.

Folyókká duzzadtak a patakok Ausztria nyugati részén. A hétvégi heves esőzések földcsuszamlásszerű villámárvizeket okoztak. Russbach, Mittersill és Salzburg városában jelentős rongálást vitt véghez a víz.

Az árhullám különösen keményen érintette Russbach-ot, ahol négyzetméterenként 80-100 liternyi csapadék hullott. Elárasztotta az utcákat, a házakat, és utakat mosott alá. Több helyen beszakadt az aszfalt, ezeken a szakaszokon szünetel a forgalom.

A mezőgazdaságban hárommillió euró kár keletkezett.

A teniszlabda nagyságú jégeső Stájerországban, Karintiában és Burgenlandban 12 ezer hektárnyi területen semmisítette meg a gabona-, a szőlő- és a zöldség ültetvényeket.

Nagy eső volt Svájcban is. Több helyen sárlavina volt, a magas hegyről lezúduló szikla és kőtörmelék majdnem elvitt egy hidat Valais közelében.

Két víztölcsérről is közölt felvételt egy időjárási megfigyelésekkel foglalkozó weboldal. Az egyik a horvátországi Drage-n, a másik Korzikán készült. A vízoszlop főleg viharos, zivataros időben látható, amikor a meleg tengertől felhevült levegő a fölötte lévő, nála hidegebb levegővel találkozik. Ott keverednek egymással, és kialakul egy forgó víztölcsér.

Mentőbúvárok egy vízi barlangban

Közben a németországi Sváb-Alb középhegység Falkenstein-barlangjából hétfőn sikerült kimenteni két férfit. A barlangász oktató és egyik tanulója még a hétvégén esett csapdába, amikor a hegységen keresztülfolyó Elsach vize hirtelen megemelkedett, és nem tudtak kijönni. Négy mentőbúvárnak vasárnap sikerült elérnie a két férfit.

Jó állapotban voltak, takarót és meleg élelmet adtak nekik, de az erős sodrás miatt nem tudták azonnal megkezdeni a kimentésüket.

Felszínre hozásukon összesen csaknem száz ember dolgozott.

A szakemberek azt mondták, hogy a Falkenstein egy aktív vízi barlang, ezért a várható esők miatt nem lett volna szabad a barlangban túrázni.

Erdő- és bozóttüzek is pusztítanak 

Az olaszországi Szardínián pedig bozóttüzek vannak, több helyen is lángol az aljnövényzet. Három családot kilakoltattak, az utak többségét lezártak a forgalom elől.

A horvátországi Sibenikben őrizetbe vettek egy 53 éves nőt, aki a gyanú szerint a hétvégén szándékosan okozott erdőtüzet. Leégett 900 hektár erdő és több faluból ki kellett telepíteni a lakosságot. Kiderült, hogy egy megrögzött gyújtogatóról van szó, akit két évvel ezelőtt is őrizetbe vettek a hatóságok, akkor hét esetben okozott tüzet szintén Sibenik körzetében.

Szibériában egyszerre küzdenek az erdőtüzekkel és az árvízzel.

A krasznojarszki területen három hete égnek az erdők. A lángok 500 helyen, csaknem 3 millió hektáron harapóztak el. A helyiek nyomására hétfőn rendkívüli állapotot vezettek be, akkora ugyanis a füst, hogy a tűzfészkektől 700 kilométerre sem látni a napot.

Irkutszk megyében ugyanakkor árvíz is pusztít, amit az olvadással tetézett heves esőzés okozott. Legutóbb júniusban volt a térségben árvíz, akkor több tucatnyian meghaltak.

m1

Hasonló hírek

Macron: Stratégiai hiba lenne feltételek nélkül visszavenni Oroszországot a G7-csoportba

Géza

Fejenként 65 millió forintnyi bónuszt adott a dolgozóinak cége eladása után a török főnök

Edit

Trump figyelmeztette a szövetségeseit

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------