Hirmagazin.eu

Nyugalomra kérte Bős lakosságát a polgármester egy tüntetés kapcsán

 Aktuális hírek
  • Óriási örömhírt jelentett be Szabó Zsófi, nem korai ez még? Hamarosan fenekestül felfordul a fiatal műsorvezető élete! Földöntúli boldogságról tanúskodik Szabó Zsófi legfrissebb Facebook-bejegyzése! A fiatal műsorvezető még 2016 őszén fogadott örök hűséget párjának, a lovassportokban jeleskedő Zsolttal azonban az...
  • Tízmilliós, erotikus műkincseket rejt Friderikusz villája Friderikusz Sándor különleges hobbinak hódol. Értesülésünk szerint erősen vonzódik az erotikus festészethez, sok milliót hajlandó fizetni egy-egy ilyen műalkotásért. Eddig csak kósza pletykákat lehetett hallani arról, hogy a rejtőzködő életet...
  • Gáspár Bea gyógyíthatatlan? Már külföldön keres neki orvost Győzike Hónapokkal ezelőtt kezdődött Bea asszony kálváriája. Mint kiderült, Gáspár Győző felesége pajzsmirigy-alulműködésben szenved, ami miatt már 35 kilogrammot hízott. Saját bevallása szerint alig eszik, de ha megiszik egy pohár vizet,...
  • Felfoghatatlan kegyetlenség, nőkre támadt a magyar énekes Teljesen kifakadt! Barátai sem tudják, mi lelte az énekest. Teljesen kiborult Király L. Norbi! Az énekes a Facebook-oldalán írta ki magából gondolatait egy rendkívül kényes témában. Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal...
  • Újra szíve miatt kínlódik Balázs Fecó! A szélsőséges időjárás megkeseríti a szívpanaszokkal küzdő emberek életét is. A Kossuth-díjas énekes is szenved. A 66 éves énekesnek az utóbbi időszakban kétszer is kés alá kellett feküdnie szívpanaszai miatt....

Nyugalomra kérte Bős lakosságát a polgármester egy tüntetés kapcsán

Nyugalomra kérte Bős lakosságát a polgármester egy tüntetés kapcsán
augusztus 30
06:34 2015

forrás:MTI

Nyugalomra és a konfliktusok elkerülésére kérte fel Bős lakosságát Fenes Iván polgármester annak kapcsán, hogy a többségében magyarok lakta dél-szlovákiai településen akar tüntetni kedden a bevándorlók ellen a szélsőséges megnyilvánulásairól hírhedt Marián Kotleba és pártja, hogy támogassa a “bátor” helyieket, akik népszavazáson utasították el a menekülttábor létrehozását településükön.

A település hivatalos honlapján szombaton megjelent felhívásában a polgármester megjegyzi, hogy Kotlebáékkal egy időben “a híresztelések szerint a Hatvannégy Vármegye mozgalom is – egy ránk nézve mindenképpen szerencsétlen döntés értelmében – ellentüntetésre készül”.

“Az önkormányzat nevében ezúton is felkérjük Bős lakosságát, hogy amennyiben (e bizonyára barátságtalan) találkozóra sor kerül, azt lehetőleg kerüljék, és ne adjanak okot egy esetleges botrányra!” – olvasható a felhívásban.

“Mindkét csoportosulás bizonyára a saját érdekei szerint cselekszik és saját hasznát szeretné gyarapítani. Számunkra azonban ebből semmi jó nem származhat. Kérjük Önöket, ne hagyják, hogy Bős ügye egy felesleges nemzetiségi ellentétbe fulladjon, s egy újabb szlovák-magyar konfliktus tegye hiteltelenné! Ne engedjenek az esetleges provokációnak, és ne feledjék: Bős a közelmúltban felkerült a világ térképére, s a világsajtó – Los Angelestől Szingapúrig – rajtunk tartja a szemét! Maradjunk józanok, legyünk hűek önmagunkhoz és jó hírünkhöz!” – szögezte le Fenes Iván.

A Felvidék.Ma sajtóinformációkra hivatkozva azt írta, hogy kedden mintegy ötszáz tiltakozó érkezhet Bősre, ahol a Duna utcában vonulnának fel és a kultúrház melletti parkolóban tartanák meg a tüntetést.

“Az államfő és a kormány a szemünkbe nevet! Szlovákiába újabb bevándorlókat hívnak! Figyelmen kívül hagyták a bősi népszavazást! Elég volt! Az alkotmány napján cselekednünk kell!” – ezekkel a jelmondatokkal invitálja híveit Kotleba pártja – a Mi Szlovákiánk Néppárt – honlapján a tüntetésekre.

A bősi népszavazáson a résztvevők 96 százaléka utasította el a menekülttábor létrehozását.

A szlovák szélsőségesek kedden előbb Nagyszombatban tartanak tüntetést, majd azt követően vonulnak át Bősre.

Marián Kotleba jelenleg a Besztercebányai kerület (megye) elöljárója. A volt pedagógus korábban a Szlovák Testvériség (Slovenská Pospolitost) politikai mozgalom élén állt (2003-2007), amelyet időközben betiltottak a hatóságok. Kotleba egyebek között erőteljesen védelmezi és népszerűsíti a második világháború idején működött szlovák államot, amelyet a történészek többsége fasisztának minősít. Ennek alapján, bár megyei elöljáró, ismételten nem kapott meghívót a szlovák nemzeti felkelés 71. évfordulójának besztercebányai ünnepségére, amelyen szombaton Szlovákia legfelsőbb politikai vezetői is részt vettek.

A Besztercebányai kerületi (megyei) hivatal épületén szombaton reggel két fekete zászló lengett, ami nagy megütközést keltett a felkelés központi ünnepségeire érkezők körében. Kotleba szóvivője szerint a fekete zászlókkal a hivatal a felkelésben elesettekre kívánt emlékezni. Robert Fico miniszterelnök viszont szégyennek és elfogadhatatlannak nevezte Kotleba eljárását. Néhány óra elteltével a fekete zászlókat végül egy aktivista leszedte.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Hasonló hírek

Hirdetés
tűzvédelem
loading...

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
securiton-tűzvédelem

Értékesítő állások

Hirdetés
Dr. Jánky György

Állások

Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox