Hirmagazin.eu
Főoldal » Nyugalom vagy ideglelés napi 8 órában?
Egészség - betegség

Nyugalom vagy ideglelés napi 8 órában?

A változás jó. A változás hajtja előre az életet. Ehhez hasonló bölcsességekkel naponta találkozunk, de nem kevés stresszel jár, ha a főnökünk olyan változások elé állít minket, mint például folyamat-átszervezések, tulajdonosváltás, vagy netalán leépítés.

Nyugalom vagy ideglelés napi 8 órában?

Egy felmérés szerint a hazai cégek több mint háromnegyede rendszeresen él át változásokat, de csak alig 10%-uk kommunikál erről világosan a munkavállalók felé. A kutatás alapján összeállítottuk az öt listavezető félelmet, amit a mai magyar dolgozók élnek át a munkahelyi változások kapcsán.

 

1. Köszönjük a munkáját! – elbocsátás

A top félelem minden munkavállaló életében. Ha felröppen a hír, hogy leépítések jönnek, és kellő információ hiányában még fel is tuningolja a pletyka, sokszor már késő racionálisan indokolni a tényeket, legyenek azok fehérebbek vagy feketébbek a pletykáknál. A megfelelő felkészítés ebben az esetben is kulcsfontosságú, hogy ne érje a helyzet sokként az érintetteket.

 

2. Másik főnök – kiszervezés

Sokszor olyan változás ez, mint egy munkahely-váltás: más fizetés lehet, más munkakör, más menedzsment. Ha még sokáig is tart a bizonytalanság, egyre nő a félelem, ami szintén lehúzza a munka minőségét. Fontos, hogy a lehetőségekhez mérten a vezetőség a részeredményeket is kommunikálja a dolgozók felé, mert ha a pletyka egyszer rossz irányt vesz, nehéz jó irányba visszahúzni a közhangulatot és elfogadtatni a végeredményt.

 

3. Új főnök – vezetőváltások

Meg tudjuk-e fogalmazni a cég irányelveit két összetett mondatban? Általában igen, de van az a vállalat, ahol olyan gyorsan cserélődnek a vezetők vagy a tulajdonosok, hogy már abban sem vagyunk sokszor biztosak, hogy melyik szektorban dolgozunk… Könnyedén hitelét veszítheti az a cég az alkalmazottak szemében, ahol folyton váltakozik a vezetés és velük a koncepció; bennünk pedig csak nő a fásultság, bizonytalanság és csökken a lelkesedés, hiszen nem is tudjuk pontosan, miért kéne lelkesedni.

 

4. Holnaptól egy új divízió tagja leszel – szervezet-átalakítás

Sikerült elérnie a „legambiciózusabb” kollegának a főnöknél, hogy fölém kerüljön? Többet kell dolgoznom a fizetésemért? Egyáltalán szükség lesz még rám?? Ijesztő helyzet a szervezet-átalakítás, és ha nem megfelelő a kommunikáció és az indoklás, folyamatos félelmet és feszültséget gerjeszt, ami nem tesz jót a kollektívának, emiatt a munka minőségére is károsan hat.

 

5. Néhány új felület – a folyamatok átszervezése

Holnaptól mindenki online felületen foglal tárgyalót, és az óraelszámolás vezetése is másképp működik. Felborul a napi rutinunk, és ha a menedzsment fel sem mérte előre, hogy ez mivel jár, mi a véleményünk erről, sőt meg sem indokolja, hogy miért is jó az nekünk, ha plusz adminisztrációval bővül a munkánk, az új rendszer könnyen elszabotálódhat. Ezek után megeshet, hogy továbbra is a tárgyaló ajtaján díszelegnek a foglalási cetlik, biztos, ami biztos alapon…

A munkahelyi változás, ha negatívan érint bennünket, és erről rosszul vagy sehogy sem kommunikálnak a főnökeink, kicsit olyan, mint a gyászfolyamat: kezdetben tagadjuk, igyekszünk ignorálni, aztán félünk vagy dühösek vagyunk, majd belefásulunk a tehetetlenségbe, esetleg elszabotáljuk.

 

forrás: anna.hu

Hasonló hírek

10 jel, hogy a veséid nem működnek megfelelően

Mazsi

Szabályozza a koleszterint, erősíti a csontokat, és lassítja az öregedést! Mi az?

Mazsi

Amikor az orvos mammográfiára küld, ezt válaszold neki!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------