Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Nyomoznak a megrongált ferihegyi kifutópálya miatt

Gondatlan veszélyeztetés gyanújával rendelt el nyomozást a rendőrség a ferihegyi repülőtér 2-es kifutópályájának múlt csütörtöki megrongálása miatt, a Budapest Airport (BA) pedig belső vizsgálatot indított – írta a Magyar Idők ma, szerdán.

Kép: 24.hu

Szakértők szerint egy startoló Jumbo Jet bonthatta meg a betont, ami miatt le kellett zárni a légikikötőt. Az esetről sem a rendőrség, sem az üzemeltető nem közöl részleteket a nyomozás, illetve a vizsgálat lezárultáig.

A lap emlékeztet: múlt csütörtök éjjel műszaki hiba miatt le kellett zárni a repteret, 14 járat nem érkezett meg Budapestre, és több, péntek reggeli induló járatot is törölni kellett. A BA tájékoztatása szerint éjjel fél 12-kor megsérült a 2-es kifutópálya, és mivel az 1-es jelenleg felújítás miatt zárva van, a műszaki hiba elhárításáig le kellett zárni a teljes repülőteret.

Hardy Mihály, a BA szóvivője azt mondta: egy felszálló gép miatt sérült meg a kifutópálya szélén a felület, a megrongálódott részt gyorsjavító aszfalttal kezelték.

A nyomozásnak és a BA belső vizsgálatának azt kell megválaszolnia, hogy melyik gép rongálta meg – a hírek szerint 6-8 négyzetméteren megbontva a többrétegű beton felső rétegét – a 2-es kifutópályát, valamint ki kell térniük arra, hogy a kifutópálya legutóbbi felújítása során a legfelső réteg felhordásakor nem tértek-e el az előírt technológiától.

Hardy Mihály szerint egyébként a pálya teljesen biztonságos, és az állapotát folyamatosan ellenőrzik – írta a Magyar Idők.

Forrás: magyaridok.hu, MTI

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Öszehangolt akcióban, magyar drogbárókat fogtak rendőreink! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Őrizetbe vették költségvetési csalás miatt egy szövetkezet vezetőjét és társait

info

Figyelem! Forgalomkorlátozás az M7-es autópályán

Géza