Belföldi hírek

Nyomozás..

El kell kezdeni dolgozni – az elmúlt napokban ez lett a jelmondata szinte valamennyi ellenzéki pártnak. Szép dolog az őszinte felismerés, na de mit csináltak eddig?

Kép: Mandiner

Az újabb megsemmisítő vereség után az ellenzék köreiben sajátos nyomozómunka vette kezdetét: azt próbálják kideríteni az érintettek, hogy miért szavaztak nagyon sokan a Fideszre, és ezzel párhuzamosan miért szavaztak nagyon kevesen rájuk. Az okok összetettek és részletgazdagok, az azt nyomozó ellenzéki szereplők nem mindig, így április elején-közepén sokszor hallhatta a közélet iránt érdeklődő polgár, hogy „csalás”, meg „csalás” és „diktatúra”.

Az utóbbi napokban aztán egyes bukott választási résztvevők új strófával gazdagították a mondókát, így most már ott tartunk, hogy „el kell kezdeni dolgozni” s „le kell menni vidékre”. Persze a csalásos, diktatúrázós rész nem maradhat el.

Érdemes elidőzni egy kicsit az új ellenzéki felismerésnél: annál, hogy dolgozniuk kellene. Hogy csinálni kellene végre valamit a fizetésért azon kívül, hogy mikrofonokba, diktafonokba mondják az egyre kevesebb embert érdeklő lózung­gyűjtemény valójában semmiről nem szóló aktuális darabjait. Jó, ha tudja minden érintett, hogy az országban munkaerőhiány van: ha ennél jobb nem megy, mindenkit vár a gyári futószalag, a közértben a kassza vagy – nemsokára – az uborkaföldön a termény.

Forrás: magyaridok.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Két órában kérdezik a kormányt a képviselők

Edit

Erősödik a Fidesz! Kijöttek a friss adatok!

Géza

Megjelent az iskolatej rendelet

info