Hirmagazin.eu
Főoldal » Nyomj citromot a karácsonyfádra! Elképesztő a hatás!
Karácsony Otthon, lakberendezés, kert

Nyomj citromot a karácsonyfádra! Elképesztő a hatás!

A szé­pen fel­dí­szí­tett fe­nyő­ben jó lenne minél hosszab­ban gyö­nyör­ködni? Mu­tat­juk, ho­gyan le­het­sé­ges!

A szépen feldíszített, ünnepet és meghittséget sugárzó karácsonyfa igazán gyönyörű néhány napig, de gyakran előfordul, hogy hamar potyogni kezd róla a levél, kókadozni kezdenek az ágak.

Ezek a trükkök segítenek abban, hogy tovább szép és üde maradjon a fád!

Nyomj citromot a karácsonyfádra! Elképesztő a hatás!

1. Tartsd nedvesen a törzsét! Ha a fenyőtalpat alkalmas víztartóként is működni, akkor mindig tarts benne vizet. Ha nem ilyen a talp, akkor pedig legalább annyit tegyél, hogy naponta 1-2 alkalommal nedves rongyot vagy törölközőt tekersz a törzs aljára. Ez nem látszik ki az ágak alól, viszont meg tudja őrizni a fa a frissességét, akárcsak a vágott virágok egy vázában. Éppen ezért fontos, hogy mielőtt feldíszíted, egy nagy vödör vízben tárold!

2. Adj neki citromot és cukrot! Ha még biztosabbra szeretnél menni, akkor ne elégedj meg a sima vízzel! Keverj a vízhez citromot és cukrot, így bugyoláld vagy lógasd nedvességbe a fenyőd! Ez ugyanis segít abban, hogy a baktériumok és gombák elpusztuljanak, könnyebben szívja fel a vizet a fa és még az illata is tovább megmaradjon.

Nyomj citromot a karácsonyfádra! Elképesztő a hatás! 1

3. Tartsd frissen hajlakkal! A virágüzletek trükkje a fenyőfáknál is beválik: az alsó ágakat fújd be vele, ez meg fogja akadályozni, hogy gyorsan hullani kezdjenek a levelek. Viszont ne feledd, hogy a hajlakk gyúlékony! Semmiképp ne élj ezzel a módszerrel, ha mécseseket, csillagszórót, gyertyát használsz a fa környékén!

4. Tedd minél messzebb a radiátortól! Próbáld megtalálni a lakás hűvös pontját, itt fogja igazán jól érezni magát majd a fa. Persze nem kell az előszobába száműznöd, de a szoba egy kevésbé meleg, radiátortól távoli részén tartósan marad szép a fenyőd!

Nyomj citromot a karácsonyfádra! Elképesztő a hatás! 2

6. Ne rakj mellé déligyümölcsöt! Bár igazán jól mutat karácsonyi dekorációként egy narancsokból, banánokból és más déligyümölcsökből álló tál, azt mégis rakd messzebb a fától. Olyan etiléngázok párolognak ugyanis belőlük, mely erősen megrövidíti a környékén lévő fenyőfa élettartamát.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ezzel az egyszerű trükkel te leszel a húsvét sztárja! – VIDEÓ

Mazsi

Stabilizált kavicsburkolat – a sokat vitatott új divathóbort

info

Mi okozza a gyepbetegségeket?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------