Hirmagazin.eu
Főoldal » Nyolc településen rendeznek ma időközi választást – szavazni este 7 óráig lehet
Belföldi hírek

Nyolc településen rendeznek ma időközi választást – szavazni este 7 óráig lehet

Nyolc településen rendeznek vasárnap időközi önkormányzati választást: Inárcson, Gyulajon, Szakonyban és Döröskén polgármestert, a főváros XXII. kerületében, Törökszentmiklóson és Sajószentpéteren egyéni választókerületi képviselőket választanak, Nagybudméron pedig nemzetiségi képviselőket.

Az időközi polgármester- és egyéni képviselői választásokra azért kerül sor, mert októberben szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végző jelöltek között.

A Pest megyei Inárcson tavaly októberben három független jelölt indult a polgármesteri tisztségéért, az első helyen azonban szavazategyenlőség alakult ki a jelöltek között. Az időközi választáson csak ez a két jelölt indul, a választói névjegyzékben 3755-en szerepelnek.

A Tolna megyei Gyulajon októberben három független polgármesterjelölt indult a településen, ahol szintén szavazategyenlőség alakult ki az első helyen. Az időközi választáson az ősszel a legtöbb szavazatot kapó két jelölt indul, függetlenként. A dombóvári járáshoz tartozó, 958 lakosú településen 651-en szavazhatnak.

A Győr-Moson-Sopron megyei Szakonyban októberben két független polgármesterjelölt indult, ám mindketten ugyanannyi voksot kaptak. Az időközi voksoláson újra ők ketten indulnak, a választói névjegyzékben 385-en szerepelnek.

A Vas megyei Döröskén októberben két független jelölt indult a polgármester-választáson, de itt is szavazategyenlőség alakult ki. A mostani szavazáson ismét ez a két jelölt indul, a választói névjegyzékben százan szerepelnek.

A főváros XXII. kerületének 8. számú egyéni választókerületében szintén az őszi voksoláson kialakult szavazategyenlőség miatt lesz időközi választás, amelyen három jelölt indul, a választói névjegyzékben 3796-an szerepelnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklós 1. számú egyéni választókerületében ugyancsak az októberi választáson kialakult szavazategyenlőség miatt tartanak időközi választást, a képviselői helyért ketten indulnak, és 2071-en szavazhatnak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajószentpéter 5. számú egyéni választókerületében is azért lesz időközi választás, mert októberben szavazategyenlőség alakult ki az első helyen a jelöltek között. Az időközi választáson nyolc jelölt indul, és 1054-en szavazhatnak.

A Baranya megyei Nagybudméron három települési nemzetiségi önkormányzati képviselőt választanak, miután a képviselők száma a szükséges létszám alá csökkent. A voksoláson négy jelölt indul, a választói névjegyzékben 57-en szerepelnek. Vasárnap egy román települési nemzetiségi választást is tartottak volna, Kecskeméten, ez azonban jelöltek hiányában elmarad, így itt legközelebb csak 2024-ben lehet nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Újra rossz a levegő minősége Budapesten – Több helyen is havazásra ébredhetnek

Edit

Németországból nem tudják majd kitoloncolni a migránsok jelentős részét

Edit

Földi: A „trójai falóból” gyalogossereg lehet

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------