Hirmagazin.eu
Főoldal » Nyolc oldalas válaszban csapott oda a kormány a migrációt fokozni akaró Európai Bizottságnak
Belföldi hírek

Nyolc oldalas válaszban csapott oda a kormány a migrációt fokozni akaró Európai Bizottságnak

Brüsszel legalizálni és fokozni akarja a bevándorlást Európába – áll abban a nyolc oldalas válaszban, amelyet a magyar kormány küldött az Európai Bizottságnak.

Ismert, a bizottság február végén hozta nyilvánosságra közleményét a kormány tájékoztatási akciójával kapcsolatban. Ebben valójában megerősítették azon tervek és javaslatok létezését, amelyek fokoznák a bevándorlást Európába. A kormány mai válaszában egyértelműsíti, Brüsszel nyílt együttműködést valósít meg a bevándorlás fokozásáért. A kormány kifejti, a bizottság  elismeri, hogy javasolta egy uniós keretrendszer létrehozását az EU-n kívülről történő áttelepítések megvalósítására. Ezen kívül Brüsszel azt akarja elérni, hogy a tagállamok ruházzák át a határvédelmi jogok egy részét a Frontexre.

A KÖTELEZŐ BETELEPÍTÉSI KVÓTÁT NEM VONTÁK VISSZA

A kötelező betelepítési kvóta 2015 óta folyamatosan napirenden van Brüsszelben. Az Európai Bizottság 2015 májusában döntött az európai migrációs stratégiáról, amely egy olyan „ideiglenes elosztási mechanizmusról” szólt, amelynek célja, hogy „minden tagállam részvétele méltányos és kiegyensúlyozott legyen”. Ez a stratégia már egy, a kvóták meghatározására használható képletet is tartalmazott. Brüsszel tehát továbbra is kvóták alapján akarja szétosztani a bevándorlókat Európában, ezt az Európai Bizottság sem tagadja. Ezt az is bizonyítja, hogy az Európai Bizottság mostani válaszközleményében is hangsúlyozza, hogy minden tagállamnak szolidaritást kell tanúsítania. A közlemény szerint félrevezető a Bizottság azon állítása, hogy Magyarországnak a Tanácsban érdemi beleszólása volt a – meghatározott számú migráns szétosztására vonatkozó – kvótákról szóló döntésbe.

FELÜLÍRNÁK A TAGORSZÁGOK HATÁRVÉDELMI JOGAIT

2018-ban a Bizottság egy új javaslattal állt elő, amely átalakítaná az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökséget (Frontex) úgy, hogy közben csorbítaná a tagállamok szuverenitását. Brüsszel a kormány szerint azt akarja elérni, hogy a tagállamok ruházzák át a határvédelmi jogok egy részét a Frontexre. A Bizottság a hivatalos honlapján azt írja, hogy vészhelyzetben „a Bizottság úgy dönthet, hogy megbízza a Frontexet, hogy hajtsa végre a megfelelő intézkedéseket”. A kormány közleménye szerint ez lehetőséget teremt a Bizottságnak arra, hogy tanácsi jóváhagyás nélkül, saját hatáskörben rendelje el a Frontex beavatkozását az EU külső határain fekvő tagállamokban.

Mindez azt jelenti, hogy ők valójában menedzselni akarják a migrációt, nem pedig megállítani. Ezt tükrözi a kormány tájékoztató kampányára adott legutóbbi válaszközleményük is.

– olvasható a dokumentumban.

A kormány visszaidézi Jean-Claude Juncker 2016 augusztusi kijelentését is, mely szerint “a határok a politikusok legrosszabb találmányai”.

A MIGRÁNSVÍZUM BEVEZETÉSÉT AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG IS TÁMOGATTA

Az Európai Bizottság érthetetlen módon tagadja a migránsvízumokra vonatkozó terveket. A közlemény szerint hosszú ideje tervezik egy olyan vízum bevezetését, amely lehetővé tenné a migránsok számára, hogy már a külföldi uniós nagykövetségeken kérhessék az Európába való belépésre feljogosító vízumukat, ha belépésük célja a menekültstátusz kérése. A dokumentum arra is kitér, hogy az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) hivatalosan 2018. október 10-én kezdeményezte a humanitárius vízum bevezetését. A brüsszeli bürokrácia kiemelten kezelte a kérdést, amit jól mutat, hogy 2018. december 11-én újból szavazásra bocsájtották az EP-ben, miután az első körben nem ment át, ekkor azonban már nagy többséggel megszavazták a javaslatot.

Az Európai Bizottság a kormány tájékoztató akciójára adott első reakciójában idén február 19-én még azt közölte, hogy az EU-ban semmilyen terv nem létezik a humanitárius vízummal kapcsolatban. Ez nem felel meg a valóságnak. A Bizottság újra letagadott egy folyamatban lévő jogalkotási eljárást. A Bizottság második közleményében már beismerte, hogy „az Európai Parlament korábban elfogadott egy határozatot, amelyben arra kéri a Bizottságot, hogy terjesszen elő javaslatot az úgynevezett humanitárius vízumok bevezetéséről”.

– áll a dokumentumban.

NEM TAGADJÁK, HOGY TÖBB PÉNZT ADNÁNAK A MIGRÁCIÓT TÁMOGATÓ SZERVEZETEKNEK

Jelentősen növekszik a bevándorláspárti aktivistacsoportok támogatása a 2021–2027-es uniós költségvetési keretben. Ismert, az Európai Parlament január 17-i döntése értelmében megemelnék a politikai aktivistacsoportok pénzügyi támogatását: összesen 1,8 milliárd eurót, azaz mintegy 570 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetnének nekik.

A tapasztalatok szerint az ilyen forrásokból mindenekelőtt a bevándorlást támogató szervezetek részesülnek.

– írják.

A kormány emlékeztet, a Soros György által támogatott európai szintű bevándorláspárti politikai aktivistacsoport, a Liberties még 2016-ban tett javaslatot egy, a hozzájuk hasonló szervezetekre szabott uniós pénzügyi alap létrehozására.

MÁR MOST IS TÖBB TÍZEZER BEVÁNDORLÓ KAP PÉNZZEL FELTÖLTÖTT BANKKÁRTYÁKAT

Legutóbbi állásfoglalásában az Európai Bizottság is elismerte, hogy ők maguk is finanszírozzák a migránskártyaprogramot. A közlemény szerint ez azt is jelenti, hogy a program költségeit az európai adófizetők állják. Mint írják, a migránskártyaprogram lényege, hogy a bevándorlók név nélküli, pénzzel feltöltött bankkártyákat kapnak. A testület szerint ezeket a kártyákat csak a Görögországban legálisan tartózkodó menekültek és menedékkérők számára bocsátja ki. Ez újabb példája a menekültek és a gazdasági bevándorlók összemosásának, hiszen a gazdasági bevándorlók is menedékkérelmet nyújtanak be, ugyanakkor önmagában a menedékkérelem benyújtásától még nem lesz valaki menekült. A kormány szerint tehát a migránskártyaprogram egy újabb meghívó az illegális bevándorlóknak.

KÍSÉRLETI PROJEKTEKKEL LEGALIZÁLNÁK A MIGRÁCIÓT

Az Európai Bizottság 2018. szeptember 12-én közzétett állásfoglalásában azt javasolja a tagállamoknak, hogy indítsanak kísérleti programokat az afrikai országokkal. A kormány legújabb közleménye szerint ezek célja, hogy „az irreguláris migrációs áramlásokat biztonságos, rendezett és jól irányított legális migrációs lehetőségekkel lehessen felváltani”. Az Európai Bizottság tehát nem arra törekszik, hogy megállítsa, hanem arra, hogy legalizálja a migrációt. A Bizottság mostani közleményében elismeri, hogy javasolta egy uniós keretrendszer létrehozását az EU-n kívülről történő áttelepítések megvalósítására, de most tagadja, hogy ezt kötelezővé tennék.

TÖBBFÉLE MÓDON IS CSÖKKENTENÉK A BEVÁNDORLÁST ELLENZŐ ORSZÁGOK PÉNZÜGYI TÁMOGATÁSÁT

A közlemény utolsó pontjában kitérnek arra, hogy az Európai Bizottság nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy „semmilyen összefüggés nincs az uniós pénzügyi támogatás és a migráció támogatása vagy elutasítása között”. A Bizottság magát leplezi le, hiszen bevallják, hogy a kohéziós források szétosztásakor figyelembe veszik, hogy „az adott országba 2013 óta hányan érkeztek az EU határain kívülről”. Brüsszel azt szeretné elérni, hogy 2021 és 2027 között – a korábbiakhoz képest – több uniós forrást kapjanak a migránsokat befogadó országok, a migrációt elutasító tagállamok pedig kevesebbet. – említi a kormány által kiadott dokumentum. Brüsszel duplán vonna el forrásokat a bevándorlást elutasító országoktól, hiszen a kohéziós politika mellett az új dublini rendszerben is büntetné azokat az országokat, akik nem fogadnak be migránsokat. A 2016. május 4-én bemutatott bizottsági előterjesztés szerint óriási büntetést kellene fizetniük azoknak az országoknak, amelyek nem vesznek részt a bevándorlók szétosztását célzó kvótarendszerben. A szigorú büntetésre vonatkozó javaslatot 2017. november 16-án az Európai Parlament is megszavazta.

Korábban az Európai Bizottság szóvivője, Mina Andreeva azt mondta a magyar kormány által Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel! címmel indított kampányára, hogy az emberek tényeket érdemelnek, nem fikciót. A magyar kormányzati kampány elferdíti az igazságot, és egy “titkos terv” sötét képét igyekszik felfesteni, amelynek célja az Európába irányuló migráció ösztönzése. Az igazság azonban az, hogy nem létezik ilyen összeesküvés. A bizottság ezért szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, és pontról pontra tisztázni, mi a tény, és mi a fikció – közölte a szóvivő. Erre válaszolt most a magyar kabinet.

A teljes válasz ITT olvasható.

Forrás: pestisracok.hu

Hasonló hírek

Kovács Zoltán: érzik a magyarok a veszélyt

Edit

Megjutalmazták rendőreinket a röszkei helytállásért! Gratulálunk az érintetteknek és köszönjük vezetőiknek!

Géza

Magyarokért szurkolhatunk Pjongcsangban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------