Image default
Külföld

Nyolc kislányt erőszakolt meg a kegyetlen férfi. Négyszeres halálbüntetést kapott.

Négyszeres halálbüntetést szabtak ki Pakisztánban arra a férfira, aki megerőszakolta és megölte a hétéves Zainab Anszárit – tudatta szombaton az ügyészség. Az ügy óriási felháborodást váltott ki a dél-ázsiai országban.

“Az elsőrendű vádlott beismerte tettét” – mondta el Ehtesám Kadír, Pandzsáb főügyésze.

A kép illusztráció

A bíróság a négy halálbüntetés mellett egy életfogytiglani és egy hétéves büntetést, valamint kétmillió rúpia (mintegy 4,5 millió forint) pénzbüntetést is kiszabott a férfira. A tárgyalást Lahor központi börtönében, egy terrorellenes bíróságon tartották. A vádlott nyolc másik kislány megerőszakolását is beismerte, és kilenc áldozata közül hét meghalt.

“Elégedett vagyok az ítélettel, és azt szeretném, ha nyilvánosan akasztanák fel” – mondta el a januárban meggyilkolt, hétéves Zainab édesapja.

Zainab Anszárit az ország középső részén, Kászurban rabolták el. Holttestét egy héttel később egy szemétdombon találták meg. A gyilkosság megrázta Pakisztánt. Zainab neve jelszóvá vált a tüntetők körében, akik azt követelték, hogy a hatóságok akadályozzák meg az ilyen szörnyűségeket. Kászurban ugyanis tavaly több tucat kislányt raboltak el, gyilkoltak vagy erőszakoltak meg.

Forrás: faktor.hu

Hasonló hírek

Kiderült, miért rendezett vérfürdőt a szomáliai migráns

Mazsi

Atomtámadás érheti az Egyesült Államokat

Mazsi

Kevesebb olasz fél a bevándorlástól

Edit