Image default
Külföld

Nyolc általánossal műtött Romániában egy olasz parkolóőr

Nyolc általánossal plasztikai sebésznek adta ki magát egy olasz férfi Romániában. Azt állította, hogy az orvosi kamara leterheltsége miatt nem tudja bemutatni a végzettségét igazoló dokumentumokat.

Sajtóhírek szerint műtéteket is végezhetett. Végül lebukott.

Matteo Politi több mint egy éve érkezett Romániába, és plasztikai sebésznek jelentkezett kórházakba. Azt állította, hogy az amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetemen szerzett diplomát, valamint rendelkezik az orvosi kamara és a román egészségügyi minisztérium engedélyeivel, amelyet a kamara leterheltsége miatt még nem tudtak kiállítani számára – írta a Transindex.

A férfi azonban mindössze nyolc általánost végzett, és eredeti szakmája parkolóőr. Politi többször is műtötte pácienseit – szerencsére senki sem halt bele a beavatkozásokba –, és a nővérek figyeltek fel arra, hogy nem az előírásoknak megfelelően mossa a kezeit és húzza fel a kesztyűket.

Kiderült, hogy Politit már megbüntették hasonló eset miatt hazájában, amikor ellopta egy kardiológus doktor adatait.

Az orvosi kamara azt közölte a Digi24 csatornának, hogy vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, és szeretnék kideríteni, hogy Politin kívül más orvosok is praktizálnak-e végzettség nélkül. Sorina Pintea román egészségügyi miniszter szerint a férfit illegálisan alkalmazták.

szerző: hirado.hu

Hasonló hírek

A Fidesz nem tart attól, hogy kizárnák az Európai Néppártból

Géza

A német kormány a határ lezárását fontolgatja

info

Kevesebb olasz fél a bevándorlástól

Edit