Hirmagazin.eu
Gazdaság

Nyitnak a teraszok – Munkabéremeléssel csábítanák vissza az egykor vendéglátásban dolgozókat..

Jól halad az oltási program, elértük a 3 millió 250 ezer beoltottat.

Jövő hét közepén várható az újraindítás következő lépcsőfoka, ami a vendéglátóhelyek teraszainak a megnyitását jelenti.

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának vendége volt Kovács László a magyar vendéglátók ipartestületének elnöke.

„Alapvetően bízunk abban, hogy a járványügyi szakemberek statisztikusok javaslatára, politikusok elhatározására az helyes és jó időben történik. Mi attól tartunk, hogy ne következzen be az ami tavaly novemberben, hogy újra le kellett állítani az egész ágazatot, és közel most már fél éve a teljes körű, vendégnek asztalnál való kiszolgálása nélkül létezünk. Néhányan elvitelre is dolgoznak, de ez csak egy töredéke a szakmának.”

– állapította meg Kovács László a magyar vendéglátók ipartestületének elnöke

Valamint azt is elmondta, hogy a vendéglátó vállalkozó felelőssége, hogy ösztönözzék a dolgozóikat arra, hogy beoltassák magukat. Ha teljes körű oltottsággal rendelkezik egy adott üzletnek a személyzete, akkor ki is írhatják egy táblába, hogy a hely a covid-vírus szempontjából biztonságos hely, itt mindenki be van oltva.

„Az egész turizmusra vonatkoztatva a nyitás óriási vonzerő az országnak és a belső turizmus szempontjából is ugyanolyan fontos, hogy bátrabban induljanak el az emberek”– mondta az elnök.

Továbbá nagy veszélyt jelent a vállalkozó számára, ha az egyik alkalmazottja fertőzött lesz, mivel akkor egyből karantén alá kell helyezni az adott vendéglátóipari egységet.
A vállalkozók felelőssége az, hogy meggyőzzék a dolgozóikat, hogy oltassák be magukat.

„Vélhetően csak munkabér emelésekkel lehet csak visszacsábítani a korábban ott dolgozókat és újraindítani a rendszert ami jó esetben 2 hetet igényel”– összegzett a magyar vendéglátók ipartestületének elnöke.

hirado, kossuthradio

Hasonló hírek

Vietnamba érkezett a magyar delegáció

Géza

Jönnek az új 1000 forintos bankjegyek

Géza

Nem feltétlenül kell beleőrülni a tanévkezdésbe

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------