Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Nyíregyházi lövöldöző: aljas indokból gyilkolt, akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat

Kiderült: ezért kezdhetett gyilkolni a nyíregyházi puskás ámokfutó

Az apa, János azért rohanta halálba, mert látta, hogy fiát lelőtte H. Miklós

Nyíregyháza — Lekezelően beszéltek feleségével, ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, ami miatt H. Miklós (42) úgy döntött: fegyvert ragad és megtorolja a sérelmeit N. Jánoson (†41).

A helyiek szerint a gyilkosság hátterében a férfi beteges féltékenykedése állt.

– Az asszony színt vallott Mikinek hónapokkal korábban arról, hogy beleszeretett Janiba. Videókat készítettek intim helyzetben, azok meg eljutottak Mikihez. Azok láttán besokallt és kivégezte egykori általános iskolai osztálytársát – mondta egy neve elhallgatását kérő ismerős.

Az ügyészségi közlemény szerint Miklós felesége a gyilkosság napján felkereste Jánost, ám miután összevesztek, a férfi lekezelő stílusban elküldte a nőt, aki otthon elpanaszolta férjének sérelmeit. Miklós ezután autóba ült és hidegvérrel megölte riválisát és annak apját.

A megbilincselt, vezetőszíjon kísért férfi mindent beismert a bíróságon Fotó: Fuszek Gábor

– Még ma is élhetnének, ha valaki észreveszi, hogy milyen embernek adtak fegyvert, és felülvizsgálta volna a fegyvertartási engedélyét – mondta Bálint, a megölt apa testvére.

– János a semmiből indult, nehéz utat járt be, sokan tisztelték őt emiatt. Még mindig hihetetlen, hogy nincsenek többé – tette hozzá könnyes szemekkel a báty, aki lapunknak azt mondta: fivére erős ember volt, a családját védve ment el az élők sorából.

Az engedéllyel tartott vadászfegyver két ember életét oltotta ki /Fotó: police.hu

H. Miklósra akár tényleges életfogytiglani is várhat, a férfit ugyanis aljas indokból elkövetett kettős emberöléssel gyanúsítják. A férfi beismerő vallomást tett, letartóztatását szeptember 28-ig rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság. A férfinak szintén tegnap egy testi sértési ügy miatt is lett volna egy tárgyalása. Úgy tudjuk, ez azért indult, mert korábban a párját bántalmazta. Ám a tárgyalást a letartóztatás miatt elhalasztották.

A panzió előtt kezdett vérengzésbe a vadászfegyverrel érkező, féltékeny férj /Fotó: Fuszek Gábor

Mint arról korábban beszámoltunk, Nyíregyházán kettős gyilkosság történt hétfőn: egy férfi, akit később elfogtak a rendőrök, vadászpuskával kivégezte az egyik panzió tulajdonosának fiát, majd a fiú segítségére siető apával is végzett.

Ajtón keresztül lőtt

Az ügyészség pontos leírást adott, hogy mi történt aznap a háznál. H. Miklós elment N. János házához, ahol összevitatkoztak. Ezután az asszony otthon a férjének elpanaszolta, hogy szeretője lekezelően bánt vele, H. Miklós erre elővette a vadászfegyverét és visszament N. János házához. „Ott előbb a gépkocsijában ülve célzott lövést adott le az udvaron tartózkodó sértettre, aki erre bemenekült a házába. Ezt követően a gyanúsított kiszállt a gépkocsijából, majd az utcáról belőtt a lakóház ajtaján keresztül, és eltalálta a sértettet, aki a helyszínen elhalálozott.” A lövések zajára az utcára rohant a szemközt lakó édesapa, ordítozni kezdett a gyilkossal, majd hátat fordítva neki a fiához indult a házba. A gyilkos viszont őt is lelőtte: a hátába repített golyó azonnal kioltotta az életét.

blikk

Hasonló hírek

Budapest, Pesterzsébet: Drogdílerek rendőrkézen (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Döbbenetes: cirkuszi póni rúgta fejbe a négy éves kislányt Sárváron – a gyerek jelenleg is kórházban van

Mazsi

Halálos kimenetelű baleset miatt lezárták az M3-as autópályát, Kerekharasztnál (frissítve)

Géza