Technika, kommunikáció

Nyilvánosságra került az első videó az új orosz hiperszonikus rakétáról

A hangsebesség tízszeresével egy MiG-31-es elfogóvadászról indult el a teszten a 2200 kilométeres távolságra elrepülő hiperszonikus rakéta.

 

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint Oroszország légi ereje szombaton sikeresen tesztelte a Kinzsal (Tőr) nevű legújabb hiperszonikus rakétafegyvert.

A moszkvai védelmi minisztérium által a tesztről kiadott videofelvételen az látható, hogy egy nagy sebességű és nagy magasságban repülő MiG–31-es elfogó vadászgépről sikeresen elindul és eltávolodik egy rakéta.

A Kinzsal hiperszonikus rakéta létezését Vlagyimir Putyin a március eleji évértékelő beszédében jelentette be, mint az egyik olyan harci eszközt, amelynek jelenleg nem létezik elhárító fegyvere.

A hivatalos orosz közlések szerint a Kinzsal a hangsebesség tízszeres sebességével haladva 2200 kilométeres távolságba képes eljuttatni a robbanótöltetét.

Dimitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes a Kinzsalról nyilatkozva azt mondta a sajtónak, hogy az új, rendkívül nagy hatótávolságú hiperszonikus rakéta Oroszország déli katonai körzetében már december 1-e óta rendszeresítve van a modernizált MiG–31-es gépeken.

Forrás és videó: 888.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Ne fizessünk a zsarolónak: már 10 ezer áldozatnak sikerült visszaszerezni az adatait

Edit

Egydolláros lecke – ingyen, mindenkinek

info

Tudta, hogy melyik weblap eszi meg a gépét?

Géza