Image default
Külföld

Nyilvánosságra hozták a fotót: ő a Mount Everest legutóbbi áldozata

A 44 éves brit férfi gyakorlott mászó volt és azt is átgondolta, hogyan kerülje el a tömeget. Túrája mégis tragikus véget ért.

Egy brit hegymászó a Mount Everest utolsó, tizedik áldozata eddig. A 44 éves Robin Fisher nagyjából 150 méterre a meghódítandó csúcstól hunyt el, a „halálzónaként” ismert részen, ahol nagyon kevés oxigén van. A férfi korábban már aggodalmát fejezte ki a túlzsúfolt Himalája miatt.

Idén májusban mindössze öt napon át volt olyan tiszta idő, hogy a hegymászók megkísérelhették volna megközelíteni a csúcsot. Mivel ez általában 7-12 nap szokott lenni, a kevés időben egyszerre több ember érkezett a hegyre, volt, akinek akár 12 órát is várakoznia kellett.

Fisher a közösségi médiában számolt be arról, hogy inkább kivár, mert veszélyesnek érzi a tömeget, végül mégsem élte túl a kalandot. Ő lett az egyike annak a tíz embernek, aki a Mount Everesten vesztette életét az utóbbi időben.

Partnere, Kristyn Carriere másik, biztonságos túrára ment, így ő túlélte a mászást. Úgy emlékezett meg a férfiról, mint a vegetarianizmus élharcosa, sikeres szerző, a színház és Shakespeare szerelmese – írja a Metro.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Mint a kámfor: egy 56 tonnás vasúti hidat loptak el egyetlen éjszaka alatt

Mazsi

A török elnök kamerák előtt mentett életet (Videó)

info

Brüsszel: Gigatüntetés összecsapásokkal (Videó)

info