Hirmagazin.eu
Főoldal » Nyilvánosan verték agyon a nőt, mert azt hitték, hogy elégette a Koránt! – VIDEÓ – 18+
Külföld

Nyilvánosan verték agyon a nőt, mert azt hitték, hogy elégette a Koránt! – VIDEÓ – 18+

A fiatal nőt a Korán elégetésével vádolták meg hamisan márciusban, és a feldühödött tömeg agyonverte. Senki nem segített neki, sőt, a férfiak filmezték a lincselést, aztán megosztották a felvételeket a közösségi oldalakon. Gyilkosai közül néhányat bíróság elé állítottak, de az ügyek végül részben felmentéssel, részben a büntetés enyhítésével végződtek.

Nyilvánosan verték agyon a nőt, mert azt hitték, hogy elégette a Koránt! - VIDEÓ - 18+

Farkhunda Malikzada 27 éves diák volt, iszlám teológiát tanult. Márciusban Korán-égetéssel vádolták meg, amit nem követett el. Amikor a feldühödött tömeg meg akarta ölni, két afgán rendőr felhúzta őt egy alacsony épület tetejére, de addig dobálták, amíg lezuhant onnan. Akkor addig rugdosták és ütötték botokkal, amíg meghalt.

Az eseményekbe az ott álló rendőrök sem avatkoztak be, a bámészkodó férfiak közül többen pedig telefonjaikkal filmezték a lincselést, majd a felvételeket megosztották a közösségi oldalakon.

Az eset után Afganisztán-szerte tiltakozás kezdődött, eljárás is indult, és az elsőfokú ítéletek után úgy tűnt, hogy az afgán nők hosszú idő után jogot szereznek a tisztességes jogi eljáráshoz.

De végül a jövendőmondót, aki sokak szerint mozgásba hozta az eseményeket, felmentették. A vallási elöljáró, aki kitalálta a vádat, és felbujtotta a lincselőket, enyhébb büntetést kapott az eredeti halálbüntetés helyett. A rendőrök és a bámészkodók megúszták néhány ejnye-bejnyével. És néhány támadót, hiába lehetett őket azonosítani a felvételek alapján, nem is állítottak bíróság elé.

Afgán jogászok és emberi jogi ügyvédek egyetértenek abban, hogy a vádlottak többsége nem kapott méltó büntetést, és ez megkérdőjelezi a több mint egy évtizede tartó nyugati erőfeszítéseket, amelyek arra irányultak, hogy biztosítsák a jog elsőbbségét, és javítsanak a nők helyzetén. (Ez is hasonlóan sikeres, mint a demokráciaimport – a szerk.) Az Egyesült Államok ez idő alatt több mint egymilliárd dollárt fordított jogászok és bírák képzésére és a nők törvény előtti képviseletének biztosítására. Az európai országok is tízmilliókat költöttek erre.

Farkhunda családja a bosszútól és a gyilkosok szabadulásától tartva elmenekült az országból. A legfelsőbb bírósághoz fordultak, abban a reményben, hogy talán új eljárás kezdődik. Ez az eljárás még folyamatban van.

Forrás: TheNews

Hasonló hírek

Több mint kétszázféle fegyvert vetettek be az oroszok

Mazsi

Putyin helyretette Angela Merkelt és az egész nyugati világot (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!

Géza

“A menedékkérők nem rabok..” Így is tettek, köddé váltak, .. eltűntek a Pápa szállásáról

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!