Hirmagazin.eu
Főoldal » Nyilvános Orbán Viktor, Áder János és Kövér László vagyonnyilatkozata
Gazdaság

Nyilvános Orbán Viktor, Áder János és Kövér László vagyonnyilatkozata

Orbán Viktor miniszterelnök, Áder János közársasági elnök és Kövér László házelnök vagyona érdemben nem változott.

Orbán Viktor vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy banki megtakarításai alig változtak: a tavalyi 945 ezerhez képest jelenleg 1 millió 345 ezer forint. A 2002-ben feleségével közösen felvett 20 milliós jelzáloghitelt folyamatosan törlesztik, ebből még maradt 3,5 millió forintnyi tartozásuk.

Ami az ingatlant illeti, a miniszterelnök felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak, valamint egyedüli tulajdonosa egy 2013-ban vásárolt felcsúti háznak. Se autója, se ingósága, se értéktárgya, se értékpapírja nincs.

A miniszterelnök anyagi helyzetében tehát nem történt jelentős változás.

Növelte a megtakarításait Áder

Áder János megtakarításai sem nőttek jelentős mértékben, a csütörtökön nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata alapján most 69,5 millió forint (tavaly nagyjából 64 millió volt). A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján elérhető dokumentum értelmében az államfő a folyószámláján 21 millió forintot tart.

Van egy életbiztosítása és OTP befektetési jegye. A köztársasági elnök ugyanakkor megvált mintegy 2,5 millió forintot érő tartós befektetési értékpapírjaitól.

Áder János, ahogy az előző években is, csupán a köztársasági elnöki tisztségéből eredően tesz szert jövedelemre.Az államfő továbbra is két ingatlan résztulajdonosa: egy II. kerületi 135 négyzetméteres társasházi lakás felét és egy kisoroszi 75 négyzetméteres családi ház negyedét birtokolja, előbbit 2002-ben, utóbbit 2005-ben vásárolta. Áder János saját autót, nagyobb értékű ingóságot továbbra sem birtokol, de azt idén is feltüntette a nyilatkozatban, hogy a diplomáciai kapcsolattartás keretében ajándékokhoz jut.

A házelnöknél sincs változás

Az Országgyűlés fideszes elnökének vagyonában nincs változás: megmaradt a szigetszentmiklósi háza és a Skodája is. Kövér László tavalyi 10 milliós banki tartozása egy forinttal nem változott, a bankszámláján 4 millió forint van. A házelnöknek van egy életbiztosítása: ennek értéke most: 2,4 millió forint az összérték.

Forrás: Origo

Hasonló hírek

Az őrző-védő cégek ellenőrzésére buzdítja a megbízóikat a NAV

Géza

Négyszeresére emelték a mosógépcsere program finanszírozását

info

A Financial Times-ben dicsérik Orbán gazdaságpolitikáját

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------