Image default
Belföldi hírek

Nyílt levél Angela Merkelnek, avagy “Ő, a levélíró, tényleg gyűlüli a magyarokat”! Oszd meg!

Íme Gyurcsány Ferenc levele Angela Merkelnek!

2019. február 27. 10:33

GYURCSÁNY FERENC
Facebook

 

 

Tudom, hogy érti, mit kérek. Nem én, a magyar választók legalább fele, akik még reménykednek Németországban. És Önben.

„Volt miniszterelnökként még soha nem írtam hivatalos politikai levelet egyetlen volt kollégámnak vagy most hivatalban levő kormányfőnek. 

Most kivételt tettem. 

Mert az, hogy a magyar kormányfő feldúlhatja hazánkat és veszélybe sodorhatja Európát, az nem kis részben Merkel kancellár felelőssége is. Mert vagy európai parlamenti mandátumokért vagy a német befektetők védelmében, de valójában szemet húny Orbán minden gazembersége felett.

Ideje udvariasan de tisztán beszélni erről is.

És nem a diplomácia nyelven.

»Dr. Angela Merkel kancellár asszonynak
Német Szövetségi Köztársaság
Kancellári Hivatal
Berlin

Tisztelt Kancellár Asszony!

Dacára régebbi vitáinknak, rendkívül sokra tartom mindazt, amit Németországért és egy erősebb Európáért tett, tesz. Legőszintébben írom ezt Önnek.

Más pártcsaládokhoz tartozunk. A kívülről jött kritikát legtöbbször a pártlogika szokásos megnyilvánulásának tartjuk, ezért nem foglakozunk vele. Ilyen a politika.

Most írok Önnek először, mióta nem vagyok Magyarország miniszterelnöke. Súlyos okom van rá. Nagyon sokan, köztük én is, azt gondoljuk, hogy Magyarországon fojtogató lett a légkör, a tény, hogy a mai magyar kormány nem Európa egységén, hanem bomlasztásán munkálkodik, az az Ön felelőssége is.

Mert talán azért, mert képviseli a német befektetők érdekeit, vagy mert megőrizni kívánja az Európai Néppárt egységét, Ön számunkra egyre nehezebben elfogadható módon végső soron szemet húny Orbán miniszterelnök önkényuralmat teremtő, Európa-ellenes politikája felett. Nem Ön tartja hatalomban a magyar miniszterelnököt – hiszen mi vagyunk a választók -, de mentegető, elnéző politikájával akarva-akaratlanul hozzájárul ahhoz.

Ezekben napokban sok tízmillió eurós állami pénzből plakátolják ki országszerte, hogy az Európai Unió bevándorláspárti többsége, benne a Néppárt, Magyarországra tör. Olvastam nyilatkozatát, hogy Ön ezzel nem ért egyet, és majd ezt el fogja mondani a magyar miniszterelnöknek. Nem naivitásból kérdezem: és akkor mi lesz? Marad a megtévesztett, félrevezetett magyar nép, az erős Európa-ellenes hangulat, a manipuláció.

Arra kérem, hogy amilyen bátran kiállt sokszor elvei, meggyőződése mellett, most se tegyen mást. Ha Németország szemet húny a magyar kormány politikája felett, és csak szavakban áll ki Európa mellett, akkor iszonyatos évek várnak ránk. Európára is, Magyarországra is.

Tudom, hogy érti, mit kérek. Nem én, a magyar választók legalább fele, akik még reménykednek Németországban. És Önben.

Tisztelettel:
Gyurcsány Ferenc«”

Forrás: mandiner.hu, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Dzsihadista migránscsempész-bandára csapott le az olasz rendőrség

Géza

Szeles és felhős lesz a vasárnap

Edit

Debrecen és Moszkva között indít járatot a Wizz Air

Géza