Hirmagazin.eu
Főoldal » Nyár: a motoros tragédiák főszezonja
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Nyár: a motoros tragédiák főszezonja

hirmagazin_2015-07-12_150533

E hetekben látványosan megszaporodtak a motorkerékpárok az európai utakon. Sajnos a szép idő beköszöntével a durva, gyakran halálos közlekedési szerencsétlenségek száma is felszökött. A szakemberek szerint a rutinhiány és a rosszul megválasztott tempó felelős elsősorban a balesetekért.

Rékasi Károly színművész múlt heti súlyos moci karambolja, sokakat megrázott. A rendszerváltás óta Magyarországon is divatossá váltak a kisebb-nagyobb mopedek, motorkerékpárok, melyek a nagyvárosi dzsungelben és a települések közötti forgalomban egyaránt hűséges útitársak. Mivel főleg tavasztól őszig pattannak nyeregbe a – zömében férfi – járműtulajdonosok, már-már általánosítható, hogy a kevessebb tapasztalattal közlekednek, mint az autó volánját tekergetők. Így van ez az NSZK-ban is! Az Európai Unió legnépesebb tagállamában naponta 8-10 halálos közlekedési drámát regisztrálnak átlagosan.

A motorosokat leggyakrabban a fákkal szegélyezett országúton éri baleset. A forgalom más résztvevőihez képest közel 15-ször gyakoribb a végzetes tragédia a mocisok körében: az autósokhoz képest még rosszabb a túlélési arány – írja nyári számában a Német Rendőr Szakszervezet havilapja, a Deutsche Polizei. A magazin szerint a legtöbb szerencsétlenség előzés közben történik. A kanyargós útszakaszokon való gyorshajtás is rengeteg dráma okozója, miként a vaddal való ütközés. A közép-európai motoros katasztrófák harmadában korlátnak, vagy fának rohannak a gyorshajtó motorkerékpárosok.

Forrás: mixonline; Kép: Google;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Az embercsempész 12 fő afgán határsértőt szállított

Géza

Újabb illegális migránsok érkeztek az éjjel

Géza

Frontális karrambol Egernél

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------