Image default
Külföld

Nyalakodás lett az elnöki szülinapból: ezzel lepte meg a barátját Putyin

Speciális biztonsági bőrönddel érkezett Vlagyimir Putyin a tádzsikisztáni Dusanbéba, a táska azonban nem nukleáris indítókódokat rejtett, hanem egy jó nagy adag fagylaltot, amit az orosz elnök kínai kollégája, Hszi Csin-pingnek szánt 66. születésnapjára.

– Különleges munkánk van, ami miatt még a születésnapunkon is dolgoznunk kell, és eleget kell tennünk a kötelezettségeinknek – mondta Putyin, aki a 27 ország – közöttük Irán és Katar – küldöttségei részvételével tartott csúcstalálkozó előtt találkozott Hszivel.

– A legjobbat kívánom neked! Örülök, hogy ilyen barátom van – mondta Putyin, miközben felnyitotta a a táska tetejét. Hszi állítólag majd elolvadt a gesztustól.

A kínai vezető a múlt héten Moszkvában találkozott az orosz elnökkel, akivel közös nyilatkozatot írtak alá kapcsolatuk új korszakáról, másnap pedig közösen bírálták az amerikai gazdasági dominanciát egy szentpétervári üzletember-találkozón.

A magas rangú vezetők magánéletének bemutatása igen ritka Kínában, a születésnap pontos dátumát sem teszik közzé, az államtitoknak minősül – írta a Reuters brit hírügynökség. A kínai állami televízió azonban bemutatta a felvételeket a születésnapi köszöntésről.

blikk

Hasonló hírek

Török puccskísérlet: Erdogan szerint még ő az elnök – Még támadják a török parlamentet

Edit

Melege volt az utasszállítón, kinyitotta a vészkijáratot

Mazsi

Merényletet terveztek Ferenc pápa ellen, a rendőrség lépett közbe

Mazsi