Image default
Külföld

Nukleáris 9/11 jöhet

Egy stra­té­giai elem­zés­sel fog­lal­kozó ame­ri­kai cég ve­ze­tője sze­rint ka­taszt­ro­fá­lis jövő vár­hat az Ame­ri­kai Egye­sült Ál­la­mokra, ha Észak-Korea ki­lövi a ra­ké­tá­ját. Már pedig Kim Dzsong Un nem az át­gon­dolt ter­ve­i­ről híres.

Victor Cha szerint ez a nukleáris támadás olyan mértékű pusztítást vihetne végbe az országban, mint a 9/11-es terrortámadás. Észak-Korea már több kisebb-nagyobb hatótávolságú ballisztikus rakétát is tesztelt az utóbbi időkben, és a szakértő szerint csak egyetlen okból nem lőttek még az Egyesült Államok irányába: kivárják, hogyan alakul a dél-koreai belpolitikai válság.

A déli országban ugyanis korrupciós vádak miatt megbukott az elnök, és egyelőre még nem rendeződött a helyzet. Eközben több ezer észak-koreai dolgozik külföldön, fizetése nagy részét hazautalva – Dzsong Unék az ő helyzetüket sem szeretnék veszélyeztetni.

Amerika azonban a jelek szerint meg tudná védeni magát:Japánnal közösen a napokban tesztelték rakétaelhárító rendszerüket Hawaii-on. A védelmi berendezés még a levegőben meg tudja semmisíteni az országra kilőtt nukleáris fegyvert, így Cha baljós jövőképe ellenére sem okozhat komolyabb gondokat egy esetleges észak-koreai agresszió.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Japánban több mint egymillió embert kell kimenekíteni a heves esőzések miatt – videó

Géza

112 újságírót öltek meg világ konfliktuszónáiban 2015-ben

info

Olaszországban letartóztatták az illegális bevándorlókat segítő polgármestert

Géza