Image default
Külföld

Növekvő veszély: terrorista sejtet számoltak fel a szomszédban

Össze­sen 12 fi­a­talt ítél­tek bör­tön­bün­te­tésre Auszt­ri­á­ban, mert dzsi­ha­dis­tá­kat to­bo­roz­tak és az Isz­lám Állam nevű ter­ror­szer­ve­zet­hez köt­hető pro­pa­gan­da­anya­go­kat ter­jesz­tet­tek az in­ter­ne­ten.

Az osztrák ügyészség tájékoztatása szerint a 16 és 21 év közötti fiatalok legfőbb célja az volt, hogy az Iszlám Állam rémtetteit eljuttassák lehetőség szerint minél több emberhez, és azokat ráadásul jó színben tüntessék fel. Így többször is megosztották a berlini és a párizsi terrortámadás képsorait, és úgy tálalták, mintha azok a szent háború érdekében, a hitetlenek ellen történtek volna.

Az osztrák terrorsejt mind a 12 tagját letöltendő börtönre ítélték, de egyik vádlott esetében sem szabtak ki két évnél nagyobb büntetést. A vádlottak padján ült macedón, iráni, osztrák, török és csecsen származású fiatal is.Az osztrák belügyminiszter azt nyilatkozta, hogy titkosszolgálati akció keretében fogták el a szélsőséges nézeteket valló fiatalokat. Herbert Kicklelmondása szerint akkor sikerült lecsapni rájuk, amikor éppen új dzsihadistákat próbáltak beszervezni a Szíriában folytatott háborúhoz.

A belügyi tárca vezetője szerint ennek a sejtnek a felszámolása is azt mutatja, hogy az osztrák rendőrség jól végzi a dolgát, és ki tudja szűrni a veszélyes tartalmakat.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ehunyt a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás egyik túlélője

info

A bajor miniszterelnök szerint szó sem lehet kerítésről a német határon

Edit

Nógrádi: A most érkező menekülteknek még kisebb esélyük van az integrálódásra

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------