Hirmagazin.eu
Főoldal » Növekvő veszély: terrorista sejtet számoltak fel a szomszédban
Külföld

Növekvő veszély: terrorista sejtet számoltak fel a szomszédban

Össze­sen 12 fi­a­talt ítél­tek bör­tön­bün­te­tésre Auszt­ri­á­ban, mert dzsi­ha­dis­tá­kat to­bo­roz­tak és az Isz­lám Állam nevű ter­ror­szer­ve­zet­hez köt­hető pro­pa­gan­da­anya­go­kat ter­jesz­tet­tek az in­ter­ne­ten.

Az osztrák ügyészség tájékoztatása szerint a 16 és 21 év közötti fiatalok legfőbb célja az volt, hogy az Iszlám Állam rémtetteit eljuttassák lehetőség szerint minél több emberhez, és azokat ráadásul jó színben tüntessék fel. Így többször is megosztották a berlini és a párizsi terrortámadás képsorait, és úgy tálalták, mintha azok a szent háború érdekében, a hitetlenek ellen történtek volna.

Az osztrák terrorsejt mind a 12 tagját letöltendő börtönre ítélték, de egyik vádlott esetében sem szabtak ki két évnél nagyobb büntetést. A vádlottak padján ült macedón, iráni, osztrák, török és csecsen származású fiatal is.Az osztrák belügyminiszter azt nyilatkozta, hogy titkosszolgálati akció keretében fogták el a szélsőséges nézeteket valló fiatalokat. Herbert Kicklelmondása szerint akkor sikerült lecsapni rájuk, amikor éppen új dzsihadistákat próbáltak beszervezni a Szíriában folytatott háborúhoz.

A belügyi tárca vezetője szerint ennek a sejtnek a felszámolása is azt mutatja, hogy az osztrák rendőrség jól végzi a dolgát, és ki tudja szűrni a veszélyes tartalmakat.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ezrek várnak a szerb-macedón határon

Edit

Válságban a közösségi oldalak királya, Zuckerberg hallgat

Mazsi

Az Iszlám Állam durva fenyegetést küldött: újabb lefejezésre készülnek

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------