Főoldal » Nőtt az amuri leopárd állománya
Állatvilág

Nőtt az amuri leopárd állománya

2015 02 18 074556A WWF németországi szervezete szerint az Oroszország távol-keleti részén és azzal határos kínai vidékeken élő amuri leopárdok száma a 2007-ben számolt 35-ről 70 körülire emelkedett.

Vlagyivosztok közelében 57-re tehető a leopárdok száma, és további 12-15 példány élhet Kínában, derült ki egy közelmúltban elvégzett egyedszámlálás során. Legutóbb 2007-ben, a Leopardovij néven emlegetett védett övezet kijelölése előtt számolták meg a leopárdokat, akkor 35 egyed létezését valószínűsítették a világ legritkább emlősei közé tartozó állatfajból.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) friss adatai arról tanúskodnak, hogy nem voltak hiábavalóak a ragadozó megmentésére tett erőfeszítések. A természetvédők szerint különösen örvendetes, hogy a faj újra szaporodik Kínában, amint arról a kameracsapdák felvételei tanúskodnak. Az elmúlt hetekben a WWF, az Orosz Tudományos Akadémia, a vadászati és a természetvédelmi hatóságok szakértői átfésülték az amuri leopárd utolsó élőhelyeit az orosz-észak-koreai-kínai hármas határ vidékén, és megszámolták a nyomokat a hóban, végül a fotócsapdák felvételeit kiértékelve, a bundamintázatok alapján 57 különböző egyed létezését mutatták ki.

Az index által idézett adatok szerint nemcsak az állatok száma nőtt, hanem elterjedési területük is, és a természetvédők azt szeretnék, ha hat védett övezet egyesítésével létrejönne végre a tervezett, határokon átívelő, akár 100 amuri leopárdnak is életteret adó rezervátum.

Forrás: greenfo; Képek: greenfo;

Hasonló hírek

Megette a lovát egy norvég lány, óriási botrány kerekedett belőle

Géza

Mancsait összerakva könyörgött a kutya, hogy fogadják őt örökbe

Edit

20 év után most engedik szabadon a négy medvét

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------