Hirmagazin.eu
Főoldal » Nőmozgalom alakult a migránsbűnözés megállítására Németországban
Külföld

Nőmozgalom alakult a migránsbűnözés megállítására Németországban

Az egyre növekvő migránsbűnözés megfékezésére szervezett nőmozgalmat egy Észak-Rajna-Vesztfáliában élő nő.

Elhatározta, hogy egy szövetségben fogja össze azokat az asszonyokat, akik a 2015-ben kezdődő migrációs hullám óta félelemben élnek vagy bevándorlók által elkövetett erőszak áldozatává váltak. Iris Swobodát azóta nácinak bélyegezte a német sajtó. Közben a szervezet létszáma egyre nő, több mint tizenegyezer tagot számlál. Iris jelképe egy fejkendő, azt viselték a II. világháborút követően a romeltakarításban részt vevő asszonyok is. A cél most is ugyanaz: helyreállítani a rendet Németországban.

Mint az M1 Ma este című műsorában elmondta, Iris Swoboda, a nőmozgalom alapítója azért lépett ki a szociáldemokrata pártból, mert úgy érezte, a párt már nem képviseli az érdekeit, politikája új irányt vett, amit már egyáltalán nem tart emberközelinek.

Elmondása szerint 2016 jelentette a fordulópontot, amikor megtudta, hogy Kölnben szilveszterkor migránsok tömegesen zaklattak nőket. Martin Schulz akkor azt mondta, a bevándorlók az aranynál is értékesebbek. Swoboda nem értette, hogyan lehet ennyire kritikátlanul viszonyulni az eseményekhez, hiszen az áldozatok azóta is rettegésben élnek. Írásban jelezte, minden indoklás nélkül, hogy a továbbiakban nem kíván tagja lenni az SPD-nek. Levelére azt írták, sajnálják, de a jövőben sem változtatnak a menekültpolitikájukon.

Korábban mindig azt hallotta, hogy humanitárius okokból kell beengedni a migránsokat. Szegény, traumatizált emberekről van szó, akiken segíteni kell.

A sajtó hallgat, nincs mód a párbeszédre

Már akkoriban is csodálkozott, hogy miért csak bizonyos életkorú férfiak jönnek. Nem értette, hol vannak a nők, miért nem érkeznek egész családok. 2015 szilveszterén megdöbbentette, hogy a sajtó csak napokkal később számolt be a történtekről. A német alaptörvény tartalmazza a polgárok védelemhez és biztonsághoz való jogát, a kormány e fölé helyezte az adatvédelmet, ezért minden térfigyelő kamerát kikapcsoltatott, így nem tudták megállapítani, kik voltak az elkövetők. Nem értette, miért próbálják meg eltussolni az eseményeket – fogalmazott.

2019-re 1 millió 250 ezren váltak erőszak áldozatává, az elkövetők minden esetben migránsok voltak. Közben a német kormány egyedi esetekről beszél – hívta fel a figyelmet.

Iris Swoboda ismertette: 2015 óta az év mottója mindig az integráció, ugyanakkor

nem látni, hogy ezek az emberek valóban beilleszkednének.

Világosan meg kellene fogalmazni velük szemben az elvárásokat, hogy tartsák be az alaptörvényt, tiszteljék a helyi lakosság vallását, szokásait. Ehelyett a német lakosságot kényszerítik az idegen értékek elfogadására és átvételére. Felhívta a figyelmet: nincs mód rá, hogy a témát megvitassák, nincs lehetősége párbeszédre a politikusokkal. Ha megkérdezi, miért nevezték át a karácsonyi vásárokat, azonnal jobboldali populistának bélyegzik meg – tette hozzá.

A német törvényhozás a migránsokat támogatja

Elmondta, sok embert ismer, akik régebben a menekültek segítőiként dolgoztak, ők egyértelműen leírták a folyamatot: a migránsok megérkeznek Németországba, ahol rögtön felvilágosítják őket a jogaikról. Az ügyvédeket a német adófizetők pénzéből fizetik. Az elvárásokról, a kötelességeikről viszont nem beszélnek nekik. Például arról, hogy be kell illeszkedniük a társadalomba, el kell fogadniuk a nők és a férfiak egyenjogúságát.

A migránsokat a német adófizetők pénzéből világosítják fel a jogaikról (Fotó: MTI/EPA/Julian Stratenschulte)

Megjegyezte, mivel azt sem lehet pontosan tudni, kik jöttek be, az sem kizárt, hogy az Iszlám Állam egykori harcosai érkeztek meg Németországba, akik leborotválták a szakállukat, és eldobták géppuskájukat. Swoboda szerint ez hatalmas veszélyeket rejt magában.

A német nőket fenyegető veszélyekről azt mondta: azt látja, hogy a nők visszahúzódnak, már nem mennek egyedül uszodába vagy a közterekre, nem mennek egyedül futni sem. Éjfélkor csak taxival mernek hazamenni, vagy értük jön valaki. Két éve ilyesmi még nem fordult elő.

Mint ismertette, a bűnügyi rendőrség adatai szerint

egyre nő a migránsok által németek ellen elkövetett erőszak.

Úgy véli, ezen nem kell csodálkozni, egyrészt a német törvényhozás az iszlám jog, a saria pártján van, sok német politikus nem veszi figyelembe az alkotmányt. A legjobb példa erre a kancellár, Angela Merkel többszörösen is megszegte a törvényeket. Másrészt nekik azt mondják, tekintettel kell lenniük a migránsokra. Swoboda szerint annak, aki hozzájuk megy, kell betartania a német törvényeket. Akinek ez nem tetszik, menjen el az országból.

Egyre több a nőszervezet tagja 

Egyre nő az erőszakos bűncselekmények száma, de eddig még egy politikus sem szólalt fel ezek ellen, a civilek pedig hallgatnak. A szövetség létszáma egyre emelkedik, sok bántalmazott nő is csatlakozott, jelenleg több mint 11 ezer tagot számlál. Nemcsak nők, hanem férfiak is tagjai a szervezetnek – mondta. Iris Swoboda ismertette, rendszeresen kap leveleket a nagyvárosokból, egy nő például azért fél, mert esténként busszal megy haza a munkából a pályaudvaron keresztül. Olyanok is jelentkeznek, akiket zaklattak, szidalmaztak, vagy csak megpróbáltak leszólítani.

Hozzátette, a férfiak is aggódnak a fiaikért és nem szeretnék, ha verekedésbe keverednének, ami akár halálos sérüléssel is végződhet.

Németországban az iskolákban semmit sem tesznek a hasonló esetek megelőzéséért. Ehelyett azt próbálják elősegíteni, hogy a német lányok és a migráns fiúk megismerkedjenek, kapcsolatba kerüljenek egymással. Azt viszont senki sem mondja el a német lányoknak, hogy honnan jönnek ezek a fiúk, és milyen a nőkről alkotott képük – fogalmazott.

Swoboda a szervezettel azt szeretné elérni, ha nem hagynák megfélemlíteni őket. Mint mondta, „egy nő vagyok a sok közül, anya és nagymama, aki bátorítani szeretné a többieket”. Nincsenek egyedül, bármikor csatlakozhatnak hozzá – tette hozzá.

mti,. m1

 

Hasonló hírek

Újabb migrációs hullám fenyegeti Európát

Géza

Csak kunát és eurót fogadnak el a horvátok az autópálya használatáért

info

Az Iszlám Állam rakétákkal támadta a jemeni kormányt (Videó)

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------