Hirmagazin.eu
Főoldal » Nőiség megélése
Életmód hírek

Nőiség megélése

„Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.” (Karinthy Frigyes)

Nőiség megélése
Kép: pixdaus.com

Manapság azonban ezek a szerepek fel-felcserélődnek. Ennek eredményeként nem működnek a házasságok, válnak el a házastársak és hódít egyre nagyobb teret a szingli életmód. Faragó Melinda írónő könyvében arra világít rá nagyon szemléletesen, hogy térjünk vissza eredeti szerepünkhöz. De mi is az eredeti szerep? Nagyon egyszerű. A nő csábít és a férfi hódít. És nem fordítva!

A nő felébreszti a férfi vágyát, aki ennek érdekében meghódítja leküzdve az adódó nehézségeket, álmai asszonyát. A férfi csak akkor maradhat meg eredeti szerepénél, ha övé marad az aktív, cselekvő magatartás. Ha nem veszi el ezt tőle a nő, akié a passzív magatartás.

A nőktől manapság sok férfias tulajdonságot elvárnak. A nőnek teljesítenie kell a munkahelyén, sokszor akár vezető pozícióban is. Azonban egy erős egyéniségű nő is meg tudja tanulni, hogy minden körülmények között nő maradjon.

A nő feladata volt mindig is a családi fészek melegének biztosítása, míg a férfié a család anyagi biztonságának megteremtése.

Azoknál a házaspároknál, ahol értelmi vagy anyagi fölényben van vagy kerül a nő, ott a férfi részéről kisebbrendűségi érzések kezdenek kialakulni. Ez pedig a szexuális és érzelmi életükre is negatív hatást fog gyakorolni.

Milyen egyéb problémák jelenthetnek meg a házasságban?

Például komoly gondot okozhat, ha a férfi folyamatosan kritizálja párját. A nők ilyenkor hajlamosak magukban keresni, sőt szinte azonnal meg is találni a gondot. Ettől önértékelésük jelentős csorbát fog szenvedni. Azonban ha egy nő kellő önismerettel és önbizalommal rendelkezik, ez nem fog bekövetkezni, mert csak és kizárólag a valós kritikákat fogja figyelembe venni. És mivel ez valós kritika, nem fogja megingatni saját magában vetett hitét. Sőt akár megpróbálkozik ezen javítani, mindennemű rossz érzés nélkül.

Ha azonban a férfi szándékos vagy ártatlannak szánt kritikája a nőnél önértékelési zavarokat vált ki, ezt a férfi megérzi és már nem lesz érdekes számára a nő. Nekünk nőknek minden körülmények között meg kell őriznünk női méltóságunkat és kisugárzásunkat.

A nőiességet igenis értéknek kell tartani! (függetlenül a külső adottságainktól, sikereinktől, tehetségünktől)

A fentiek hiányában elkezdődnek a játszmák. A nő vagy arrogáns lesz, férfi szerepet kezd betölteni vagy alárendelődik. Ha a nő bekerül a férfi szerepébe természetesen a mellette élő férfi már nem fog tudni férfiként működni.

 

Forrás: mindigno.hu (Forrás: Faragó Melinda – Szenvedélyek Forró Ketrece)

Hasonló hírek

Tavaszi nap-éj egyenlőség napja és a tavasz kezdete március 21.

info

SúlHa valaki kövér, már boldog sem lehet? Példamutató eladó!

Mazsi

9 dolog, amit minden férfi keres egy nőben!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------