Hirmagazin.eu
Főoldal » Nógrádi: végveszélynek teszi ki magát Európa
Belföldi hírek

Nógrádi: végveszélynek teszi ki magát Európa

forrás: M1 – Ma reggel

Jelenleg ott tartunk, hogy Törökország megzsarolta Európát – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 műsorában.

Hozzátette: nagyon keményen tárgyaltak az odautazó Angela Merkel német kancellárral. Követelik, hogy adjanak vízummentességet a 85 millió töröknek, drasztikusan emeljék meg a 3 milliárd eurós támogatást, és Törökországot vegyék fel az Európai Unióba. Ha nem, akkor nem állítják meg a migránsáradatot.

A török politika jelenleg nagyon keményen Európa-ellenes, és ha figyelembe vesszük, hogy azonosa katonai rendszerben (NATO) vagyunk, akkor az embernek nagyon furcsa képzetei támadnak – fogalmazott Nógrádi György.

Nógrádi: végveszélynek teszi ki magát Európa

Merkel azt szeretné, hogy repülővel hozzák be a migránsokat Európába, és osszák szét. Ezt önkéntes alapon tennék, csakhogy a közösség 28 tagállamából 20 már „kerek perec” kinyilvánította, hogy nem vesz át senkit.

A többi közt Franciaország is közölte, hogy megtelt, és a skandináv országokból is utasítják ki a menedékkérőket. A merkeli koncepció lényege, hogy kiutasítom a tavaly beérkezett menekültek kétharmadát, ez azonban végrehajthatatlan. A valóságban ugyanis ezeknek az embereknek a 90 százaléka felszívódik a feketegazdaságba – magyarázta.

Merkel az Európai Unióban kisebbségben van. Ráadásul a német összlakosság 81 százaléka van ellene, amire a német történelemben nem volt példa. Ma nincs alternatívája a kancellárnak, ráadásul a törvények szerint csak úgy buktatható meg – tanulva a weimari köztársaságból –, ha azonnal megválasztják az utódját. Jelenleg csak az lehet kancellár, akit a szocdemek megszavaznak, ugyanis a CDU/CSU-nak nincs többsége.

A háttérben azonban megkezdődtek a tárgyalások, Merkelen pedig látszik, hogy kimerült – érvelt a szakértő.

Migránsügyben rövid időn – néhány éven – belül lesz megoldás, különben Európának vége – szögezte le.

Jelenleg ott tartunk, a törökök csak akkor hajlandóak megállítani a migránsokat, ha teljesítjük a kívánságaikat, ez azonban lehetetlen. A görögök közlik, hogy csak tűzparanccsal lehetne a menekülteket megállítani, ez hazugság. A valóság az, hogy mi Görögország északi határán akarjuk megállítani a migránsokat. Ha nem tudjuk ezt megtenni, jövőre sokkal több és szegényebb ember jön be, mint idén, Európa pedig kiteszi magát a végveszélynek – mondta Nógrádi György.

 

Hasonló hírek

Bakondi: megfigyelhető az embercsempészek „tétovasága”

Edit

A parlament döntött: nem hosszabbodik meg a rendkívüli veszélyhelyzet

Mazsi

Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!