Hirmagazin.eu
Főoldal » Nógrádi: Sötét jövő – több millió menekült, zavargások, erőszak
Belföldi hírek

Nógrádi: Sötét jövő – több millió menekült, zavargások, erőszak

A hűvösebb ősz és a tél közeledtével egyre elszántabbak és türelmetlenebbek lesznek a migránsok, ami rendbontáshoz, összecsapásokhoz vezet majd. Azzal, hogy Törökország és Görögország nem állja útját az egyre növekvő áradatnak, valamint Németország meghirdette a Szíriából érkezők befogadását, a tranzit országok, így hazánk is, nagyon nehéz helyzetbe került – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádióban.

Azok a migránsok, akik kilépnek Szíriából, csak útlevéllel tehetik, hisz tűzparancs van érvényben. Mégis amikor elhagyják az országot, már nincs nekik. Merkel azon nyilatkozta, hogy valamennyi szír menekültet befogad Németország veszélyes, mert ezentúl, papírok híján, mindenki azt hazudja majd, hogy szír. Amikor a szerbek felveszik a bevándorlók adatait, 90 százalékuk azt mondja, hogy január 1-jén született, nyilván ez sem igaz. A jövőben ez csak rosszabb lesz, ahogy jön a hűvösebb ősz és a tél, összecsapások lesznek, eldurvul majd a helyet – mondta Nógrádi György a Vasárnapi újságban.

Macedón rohamrendőrök és bevándorlók a görög-macedón határon. (MTI/EPA/Georgi Licovski)

Szerinte az, hogy a csehek kijelentették, be kell vetni a NATO-erőket a probléma kezelésére és a bolgárok kivitték a harckocsikat a határra is jelzi, hogy az európai politika megpróbál drasztikus megoldásokat hozni, még ha a gyakorlatban nem is lehet alkalmazni azokat. Az államok sorra húzzák fel a falakat, az észtek, a spanyolok Afrika felé, a brit-francia határon, mindenki kihasználja azokat az eszközöket, amelyek a kezében vannak, amíg nem születik egységes európai fellépés. A magyar lépéseket időkülönbséggel, de elkezdte Európa is követni – mutatott rá.

Magyarországnak folytatnia kell, amit elkezdett – emelte ki. Keményen ellenőriznie kell a migránsokat és fel kell húznia a szögesdrótot, hogy ne tudjanak bejönni az országba, mert hozzánk küldik majd vissza őket. A németek a balkánról érkezők 99 százalékát visszaküldik a belépési pontra, vagyis hozzánk, az ő hazaszállításuk a mi feladatunk lesz, ami szinte lehetetlen, mert újra és újra megszöknek majd, és a schengeni övezeten belül elindulnak ismét Németország felé – vetítette elő a biztonságpolitikai szakértő.

A Közel-Keletről érkezőket a törökök fel tudnák tartóztatni – folytatta, de nem teszik, így büntetik Európát azért, mert nem veszi fel az EU-ba Ankarát. A törökök a szír politikában ráadásul nem arra játszanak, hogy a helyzet megoldódjon, hanem hogy Bassár el-Aszad szíriai elnököt megbuktassák, és egy törökbarát szunnita vezetés vegye át a helyét. Törökországban jelenleg 2 millió szíriai menekült van, ha megindulnak Európa felé, akkor nem marad más, mint „térdre, imához” – fogalmazott.

Nógrádi úgy vélte, a menekülthullám fokozatosan nőni fog. Sokan azt mondják, Európa fogadjon be mindenkit, aki háborúból menekül. Jelenleg azonban 20-22 háború zajlik a világon, így több százmillió ilyen ember van. Európa erre képtelen, így rövid időn belül kőkemény politikai lépéseket kell hoznia, minél később teszi, annál komolyabb árat fizet majd érte. Egységes álláspontra van szükség, a hírszerzés terén már megvan, a Földközi-tengeren el kell süllyeszteni az embercsempészek hajóit és rendet kell tenni Líbiában, amihez az oroszok már hozzájárultak – sorolta a szükséges pontokat a szakértő.

forrás: Alfahír

Hasonló hírek

Magyar kézben lévő föld nélkül nem lehetne jövője az országnak! (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Decembertől éjjel fél egyig jár a 2-es és 4-es metró pénteken és szombaton

Géza

Gyanús csomagot találtak a Hegyalja úton

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------