Hirmagazin.eu
Főoldal » Nógrádi: Őrjöngtek Európában
Külföld

Nógrádi: Őrjöngtek Európában

forrás: Kossuth Rádió 180 perc

A biztonságpolitikai szakétő szerint egyre több vezető európai politikus veti fel, hogy nem kell folytatni a megállapodást a törökökkel, és nem szabad őket felvenni az Európai Unióba miután kiderült: Törökország úgy válogatja ki a cseremegállapodás keretében Európába küldött szír menekülteket, hogy többségük a saját nyelvén is analfabéta, vagy súlyos beteg.

Hétfőn a humanitárius válsághelyzetek kezelésével foglalkozó nemzetközi csúcstalálkozót rendeznek az ENSZ égisze alatt. A tanácskozás alkalmával Angela Merkel német kancellár és Recep Tayyip Erdogan török államfő megbeszélést folytat az EU-török menekültügyi megállapodás végrehajtásáról.

A koalíciós partnerek, a CSU és az SPD felszólították Merkelt, tegye szóvá Isztambulban azokat a hétvégi sajtóértesüléseket, miszerint Törökország úgy válogatja ki a cseremegállapodás keretében Európába küldött szír menekülteket, hogy többségük a saját nyelvén is analfabéta, vagy súlyos beteg.

„Őrjöngtek Európában, amikor kiderült, hogy a Svédországba küldendő szír menekültek 90 százaléka fogyatékos, a Luxemburgba küldendő emberek 97-98 százaléka pedig analfabéta. Aki diplomás azt Törökországban akarják tartani, vagyis halásznak: aki alkalmatlan menjen Európába, aki bármire jó az maradjon Törökországban” – mondta Nógrádi György a 180 percben.

 

Emiatt is egyre több vezető európai politikus veti fel, hogy nem kell folytatni a megállapodást a törökökkel, és nem szabad őket felvenni az Európai Unióba, nem szabad a vízumkényszert eltörölni és nem szabad pénzt adni Ankarának – tette hozzá a biztonságpolitikai szakértő.

Sigmar Gabriel német alkancellár. EPA/BERND VON JUTRCZENKA
Sigmar Gabriel német alkancellár. EPA/BERND VON JUTRCZENKA

Nő a koalíciós feszültség Németországban

Nógrádi György arról is beszélt, hogy olyan mélypontra süllyedt a kormánypártok, a CDU/CSU és az SPD népszerűsége, amelyre még nem volt példa Németországban.

A szociáldemokraták megszokták, hogy 42-46 százalékon voltak, majd lementek 30 százalék környékére, amit még meg lehet szokni, de jelenleg 20 százalékon van, amit viszont már nem – emlékeztetett.

Sigmar Gabriel Merkellel. Ő nem tartja vissza. MTI/EPA Fotó
Sigmar Gabriel Merkellel. Ő nem tartja vissza. MTI/EPA Fotó

A kancellárt nem csak a koalíciós partner, Sigmar Gabriel alkancellár, az SPD elnöke bírálja, hanem a CDU testvérpártjából is kap kritikákat. A bajor miniszterelnök például azzal vádolja Merkelt, hogy ő teremtette meg a szélsőjobboldali alternatívát. Horst Seehofer szerint egyedül Bajorországban nem erős az Alternatíva Németországért (AfD), mert a bajor CSU kézben tartja a dolgokat.

Seehofer ráadásul külön utas politikát folytat: közölte az osztrákokkal, hogy egyetért a Brenner-hágó lezárásával, és ha kell bajorokat is küld segítségül, és tévesnek nevezte az egész EU-török megállapodást.

Angela Merkelnek (j) gratulál Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, miután Merkelt nagy többséggel ismét kancellárrá választotta a Bundestag, a német törvényhozás alsóháza a parlament épületében, a berlini Reichstagban 2013. december 17-én. (MTI/EPA/Kay Nietfeld)
Angela Merkelnek (j) gratulál Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, miután Merkelt nagy többséggel ismét kancellárrá választotta a Bundestag, a német törvényhozás alsóháza a parlament épületében, a berlini Reichstagban 2013. december 17-én. (MTI/EPA/Kay Nietfeld)

 

Horribilis összegbe kerülhetnek a migránsok Németországnak

Szította a koalíciós feszültséget az is, hogy Németországban kiszámolták a migránsválság költségeit, ami nagy teret kapott a sajtóban. Eszerint 2020-ig 93,6 milliárd euróba kerülnek majd a bevándorlók a németeknek. Ebből 25,7 milliárd a szociális támogatás, 5,7 milliárd nyelvképzés, ami Nógrádi György szerint döntő részben csak az aláírásokra megy és a migránsok nem is látogatják a kurzusokat.

Nógrádi: Őrjöngtek Európában
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. (MTVA)

Kiszámolták azt is, hogy jelen állás szerint a migránsok éves ellátása idén 16 millliárd euró lesz (a januári helyzet alapján még “csak” 12 milliárddal kalkuláltak), ami 2020-ra 20 milliárd fölé megy.

Idén 600 ezer, jövőre újabb 400 ezer, 2018-ban pedig további 300 ezer migráns érkezésével számolnak, miközben a mai napig nem tudják, hogy tulajdonképpen hányan érkeztek tavaly – emlékeztetett a szakértő.

Hasonló hírek

Pokollá változott a svéd város, otthon rettegnek az emberek

Mazsi

Őrizetbe vették a máltai közlekedési rendőrök több mint felét

Géza

Szabadlábra helyezte a Sea-Watch 3 kapitányát az olasz bíróság

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!