Image default
Belföldi hírek

Nógrádi: megbukott ez a stratégia

forrás: Kossuth Rádió/180 perc

A szakértő szerint az Európai Unió húszon évvel ezelőtt meghirdetett kül-és biztonságpolitikája csak papíron létezik a valóságban nem, és csak a migránskérdésben az EU 28 tagállama legalább tízféle álláspontot képvisel.

Nagyon kemény mondatok hangzottak el Münchenben az 52. nemzetközi biztonságpolitikai konferencián – mondta el Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn.

Abban mindenki egyetértett, hogy véget kell vetni a harcoknak, a következő lépésben viszont már nincs megegyezés, az összes résztvevő a saját szűken vett vélt vagy valós nemzeti érdekét képviselte – magyarázta Nógrádi György.

A szakértő szerint az Európai Unió húszon évvel ezelőtt meghirdetett kül-és biztonságpolitikája csak papíron létezik a valóságban nem, és csak a migránskérdésben az EU 28 tagállama legalább tízféle álláspontot hangoztat, miközben a menekültek áramlanak be, miközben a halottak száma nő, Szíriát pedig továbbra is szétbombázzák.


Hallgassa meg!

A konferencián az Európai Unió 28 államából húsz kifejezte, hogy nem kér migránsokat – magyarázta Nógrádi György. A szakértő szerint Angela Merkel mára Európában elszigetelődött, a német lakosság 81 százaléka nem ért egyet a Merkel-féle migránspolitikával, a kancellár népszerűsége egy hét alatt 12 százalékot csökkent.

A biztonságpolitikai szakértő ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy Európát Németországon kívül nem tudja más vezetni.

Csúcstalálkozók tömege lesz a világban, ahol Angela Merkelnek el kell döntenie, hogy marad vagy megy, de ha marad, akkor kérdés, hogy képes-e stratégiát váltani, mert ez a stratégia megbukott – mondta Nógrádi György a Kossuth Rádiónak.

 

Hasonló hírek

Gyurcsány: A DK kiáll az európai egyesült államok koncepciója mellett

Géza

Bakondi: Magyarország nem enged a politikai nyomásnak

Edit

Liptai szerelme kitálalt: Így teszik tönkre a cukrászdákat!

Mazsi