Hirmagazin.eu
Főoldal » Nógrádi: Már megvan a migránsok új útvonala
Belföldi hírek

Nógrádi: Már megvan a migránsok új útvonala

forrás: M1 Ma reggel

A biztonságpolitikai szakértő szerint a NATO-flotta bevetése miatt a migránsok új útvonalat választanak majd. Mivel több mint 90 százalékukat embercsempészek hozzák Európába, és a logisztikájuk tökéletes, így biztosan legalább két alternatív útvonalban gondolkodnak.

A nyugat-balkáni országok 580 főben korlátozzák a területükön naponta átengedett migránsok számát – erről állapodtak meg több mint egy hete Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia rendőri vezetői, az új szabályozás azonban eddig nem volt nyilvános. Az intézkedéstől azt várják, hogy minden érkező bevándorlót a schengeni szabályoknak megfelelően tudnak majd ellenőrizni.

Nógrádi: Már megvan a migránsok új útvonala

Míg a korábbi napi 5-8 ezer migráns kezelhetetlen volt, addig a napi 500-580 migráns már kezelhető. A megegyezés után a balkáni országok fellélegeztek, mostantól a fő probléma a görög-macedón határon lesz, hiszen a görögök „nyomnák ki” a területükről az embereket, ha viszont a macedónok befogadják őket, a tömeg megáll majd a macedón-szerb határon – magyarázta Nógrádi György az M1 Ma reggel című műsorában.

A biztonságpolitikai szakértő szerint a NATO-flotta bevetése miatt a migránsok új útvonalat választanak majd. Mivel több mint 90 százalékukat embercsempészek hozzák Európába, és a logisztikájuk tökéletes, így biztosan legalább két alternatív útvonalban gondolkodnak.

Megjegyezte: az embercsempészek a migránshullámból már 15 milliárd euró profitot zsebeltek be. Az embercsempészet mellett kábítószerrel is kereskednek, ami újabb legalább 15 milliárd eurót jelent számukra. Európában körülbelül 30 ezer embercsempész van, az extraprofitról csak kényszer hatására mondanak majd le, de egyelőre csak minimális a fellépés velük szemben – vélte.

Nógrádi György elmondta azt is, rengeteg olyan, az éghajlatot, az ivóvizet és a termőföldet érintő probléma van a világban, amely a következő évtizedekben súlyosabbá válik majd, így fokozódhat a migránsnyomás. Amerika, Ausztrália és a gazdag olajországok képesek megvédeni magukat, ha Európa most sem fogja tudni, akkor végveszélybe manőverezheti saját magát – húzta alá.

 

Hasonló hírek

Jogerős az EP-választás eredménye

Géza

Íme, az idei emelt szintű kémia- és fizikaérettségi szóbeli tételei

info

Mi jöhet még? Tarlós az országos rendőrfőkapitánynál feljelentést tett az e-jegyrendszer miatt!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!