Hirmagazin.eu
Főoldal » Nógrádi: kiváló, de kivitelezhetetlen Merkel ötlete
Belföldi hírek

Nógrádi: kiváló, de kivitelezhetetlen Merkel ötlete

forrás: M1 – Ma reggel

Recep Tayyip Erdogan teljhatalmat szeretne, mert az abszolút többséggel nem tudja elérni stratégiai céljait. Ahhoz, hogy az államfői jogköröket megváltoztassák, kétharmados többségre van szüksége a parlamentben. A török államfő hisz abban, őt teremtette a Jóisten/Allah arra, hogy Törökországból egyszemélyi diktatúrát, egy elnöki rendszert csináljon – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

Ez olyan üzeneteket sugall, ami Európából nézve rendkívül fura. A brüsszeli csúcs kapcsán azt mondta, reméli, hogy a miniszterelnöke (Ahmet Davutoglu) sok pénzzel tér vissza.

Az ígért 3 milliárd euróból azonban mindössze 100 millió eurót kapott meg, ez az összeg 3 százaléka. Eddig azonban Törökország sem tett túl sokat, noha „két perc alatt meg tudnák akadályozni” a migránsok áramlását – tette hozzá a szakértő.

Nógrádi: kiváló, de kivitelezhetetlen Merkel ötlete

Törökországban egyébként – utalt a hétvégi robbantásra – ugyanazt a káoszt látni, mint Belgiumban. A lakosságot nem lehet felkészíteni arra, egy robbantásra hogyan reagáljon. Elvileg rendkívül egyszerű, a gyakorlatban szörnyű nehéz – jegyezte meg.

Bármikor robbantás van, azért Törökországban a kurd pártot, a PKK-t teszik felelősség függetlenül attól, közük van-e hozzá vagy nincs. A török államfő egyébként olyan szabályokat hozott, miszerint a parlamentbe csak 10 százalék feletti pártok kerülhetnek be, a kurdok azonban ezt az akadályt megugrották. A török belpolitika tehát egy rendkívül érdekes mozgásban van, amit ma még Erdogan irányít – fejtette ki.

„Kivitelezhetetlen Merkel ötlete”

Annak kapcsán, hogy Angela Merkel német kancellár szerint olyan egyezségeket kellene kötni az észak-afrikai országokkal, mint Törökországgal, Nógrádi György elmondta: a líbiai egységkormánynak nincs megfelelő hatalma, eddig többször felbomlott, a több százezer átkelésre váró migránssal szemben rendkívül komoly katonai erő kellene, ilyen pedig nincs. Az ötlet kiváló, csak kivitelezhetetlen – szögezte le.

Nógrádi: kiváló, de kivitelezhetetlen Merkel ötlete
Angela Merkel német kancellár. Fotó: EPA/Jens Wolf

A CDU-SPD népszerűsége zuhan. Jelenleg a kormánykoalíciónak többsége sincs Németországban, mert a lakosság elfordult tőlük.

Egyetlen mutató tekintetében ment Merkel feljebb, ezt közli állandóan a német közszolgálati televízió, a valóságban a kancellár népszerűsége jön le.

Kérdés, hogy Merkel elindul-e még egyszer, és ha igen, milyen eredményt ér el, mert az elmúlt két évben a migránskérdésben nyújtott teljesítménye katasztrofális – hangoztatta a szakértő.

Beszélt arról is, hogy az Egyesült Államok B52-es nehézbombázókat vet be az Iszlám Állam ellen. Nógrádi György emlékeztetett arra, Barack Obama amerikai elnök azt ígérte, hátralévő (elnöki) hónapjaiban megszünteti az Iszlám Államot.

A precíziós bombákkal óriási károkat lehet okozni, Rakkában pedig olyan alagútrendszer van, amelyet hagyományos bombákkal nem lehet támadni.

Ezzel szerinte újra vissza lehet szorítani az iszlám Államot, de a megsemmisítéséhez szárazföldi erő kell. Nem tudni, hogy a háttérben milyen megállapodás született az amerikaiak, az oroszok, az irakiak és a szíriaiak között.

Meglátjuk, hogy a precíziós fegyverekkel képesek lesznek-e stratégiai áttörésre – mondta a biztonságpolitikai szakértő.

 

Hasonló hírek

Pár héten belül hatalmasat emelkednek majd a tojás árak! Dühítő mennyibe kerül majd 1 db tojás!

Mazsi

Folytatódik az ellenzék csörtéje

Géza

Világrekorder lett Erdély holt tengere! Ez a világ legnagyobb heliotermikus tava!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!