Hirmagazin.eu
Főoldal » Nógrádi György: a világ röhög rajtunk
Külföld

Nógrádi György: a világ röhög rajtunk

forrás: M1/Ma reggel

Visszatoloncolás, határzárak, felső korlát, …, a helyzet kaotikus, úgy néz ki, minden ország saját megoldásokat vet be bevándorlásügyben, de az egységes európai megoldásnak még mindig híján vagyunk. Az M1-en Nógrádi György biztonságpolitikus értékelte a helyzetet.

A Perzsa-öbölből nemrégiben hazaérkező szakértő szerint ott egyszerűen nem is értenék ezeket a híradásokat, hiszen náluk vagy betartja valaki a szabályokat, vagy villámgyorsan kitoloncolják. A térségben várják ugyan a vendégmunkásokat, de csak két évre kaphatnak vízumot, ha pedig az lejárt, és nem hosszabbítják meg újabb két évre, nagyon gyorsan el kell hagyniuk az országot. Ezek a vendégmunkások vehetnek lakást is, ott, ahol engedik, de állampolgárságot például gyakorlatilag soha nem kaphatnak. Szaúd-Arábia egyébként háromezer sátorral várja a dolgozni akaró szíriai vendégmunkásokat, ám a sátrak üresen állnak – emlékeztetett Nógrádi.

Közép-Kelet a robbanás szélén van

A szakértő úgy értékelte, a szíriai konferenciát február végére elnapolni hatalmas felelőtlenség volt, mert addig mindkét fél mindent megtesz majd, hogy teret nyerjen, közben pedig százezrek indulnak el, és halottak ezrei lesznek. A megoldásnak pedig még látszata sem látszik, hiszen az oroszok, a nyugatiak, a törökök továbbra is külön blokkot alkotnak, a helyzet pedig egyre reménytelenebb: a lakosság fele már külföldre ment, vagy belső migrációban él. Eközben Törökország a a végveszély szélén van, Libanonban polgárháború dúl, Jordánia már képtelen ellátni a menekülteket, a Közép-Kelet a robbanás szélén van, bármikor bárhol háború törhet ki, ám erről Európa a szokása szerint nem vesz tudomást.

Nógrádi György: a világ röhög rajtunk

Dől a dominó

A balkáni térség pedig egyszerűen nem készült fel a migránstömegre, a horvát rendszer az ígéretek ellenére 24 óra alatt összeomlott, a koldusszegény Macedónia 10-15 éven belül a megmaradásáért küzdhet egy esetleges Nagy-Albánia–koncepcióval szemben, a jugoszláv polgárháború igazi vesztese, Szerbia is nagy a szegénységgel küzd, nem véletlen, hogy az Iszlám Állam mindkét helyen toborozni próbál, nem egyszer sikerrel. Ebben a folyamatban a térség minden országa, amelyik részese lett, vesztes, már nem tud jól kijönni ebből a helyzetből, és nem tudni, hol kezd el dőlni a dominó, és annak milyen hatása lesz.

Röhögnek rajtunk

A világ egész egyszerűen nem érti Európát, hiszen az Egyesült Államok, Ausztrália, a gazdag arab országok másodpercek alatt képesek voltak megvédeni határaikat, miközben az öreg kontinens hibás politikája miatt továbbra is védtelen és kiszolgáltatott, csak toporog, az egység egyszerűen képtelen létrejönni. Pedig, ha a törökök kinyitják a határt, a görögök pofátlan módon azt mondják majd, nem hajlandók lőni, és a tömeg megindul északnak a balkáni útvonalon… – figyelmeztetett Nógrádi. A közös határvédelem pedig csak papíron létezik, a gyakorlatban nem, a titkosszolgálatok sokat sürgetett jobb együttműködése évek óta döcög. A megoldás azonban csak egy lehet: a görög-török tengeri határt azonnal hajókkal lezárni, a migránsokat visszaküldeni Törökországba és egyszer és mindenkorra véget vetni Ankara zsarolásának. Amíg ez nem történik meg, röhögnek rajtunk és áramlanak a menekültek…

 

 

Hasonló hírek

A 8 éves kislány szembeszállt a fegyveres rablókkal (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Hemzsegnek az orosz kémek az Egyesült Királyságban

Géza

Heinz-Christian Strache: Ausztria nem szeretné, hogy létrejöjjön az Európai Egyesült Államok

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------