Hirmagazin.eu
Főoldal » Nógrádi: Felfoghatatlan, amit a migránsok miatt kérnek a NATO-tól
Belföldi hírek

Nógrádi: Felfoghatatlan, amit a migránsok miatt kérnek a NATO-tól

forrás: M1

Komoly diplomáciai játék zajlik a migránsválság és a szíriai polgárháború kapcsán, de ebben nem az összeurópai vagy világcélok dominálnak, hanem a nemzeti célok – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Senki nem mondta meg, mit jelent a migránsokat érintő kitoloncolás. A kérdés az, hogy Szerbia a szomszédos Macedóniába küldi-e vissza az érintett személyeket – ahonnan azonnal továbbtolják őket Görögországba – vagy uniós pénzből közel-keleti, észak-afrikai országokba – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

A szerbek és a macedónok többet tettek, mint az uniós tag görögök

Az elemző annak kapcsán nyilatkozott, hogy elindultak a visszatoloncolások a migránsok Görögországból Nyugat-Európába vezető útvonalán.  Ausztria déli határán a Szlovénia felől érkező migránsok részéről legfeljebb napi nyolcvan menedékkérelmet lehet benyújtani, a Szerbiába visszaküldött, illetve az az oda hamis papírokkal érkező, nem szíriai, iraki vagy afgán személyekre pedig kitoloncolás várhat.

Nógrádi: Felfoghatatlan, amit a migránsok miatt kérnek a NATO-tól

Nógrádi György megjegyezte, a nem EU-s balkáni államok sokkal többet tettek Európa védelméért, mint az uniós, schengeni és eurózóna-tag Görögország, ahol a helyzet továbbra is kaotikus. A dél-európai állam továbbra sem vállalja a határai lezárását, azt azonban igen, hogy a NATO-erők ellenőrizzék a görög-török határt.

Felfoghatatlan, a NATO-nak miért a migránsok segítése lenne a feladata

A szakértő hangsúlyozta, a görögök azt kérik a NATO-erőktől, hogy nyújtsanak segítséget a veszélybe került migránsoknak, ami – mint fogalmazott – számára felfoghatatlan. A NATO feladata nem a segítségnyújtás, hanem a határok zárása, és hogy megszabadítsa Európát az embercsempészektől.

Hozzátette, ezeknek a migránsok 90 százalékát ezek a bűnözőbandák juttatják tovább, amin körülbelül évi 15 milliárd euró a nyereségük. A NATO minimális feladata tehát az lenne, hogy a migránsokat visszatoloncolja Törökországba – mondta.

Srófolják az árat a törökök, pedig lenne B verzió is

Eközben a héten tartott uniós csúcs, ahol a török fél nem jelent meg, nem hozott érdemi határozatot az ügyben, így a migránsok további két hétig – az újabb csúcstalálkozóig – tovább özönlenek, a törökök pedig srófolják fel az áradat megállításához kért összeget. Azt már korábban közölték, hogy az Európától tervezett 3 milliárd euró nem lesz elégséges. A szakértő szerint a törökök azt már többször mondták, hogy inkább 4 milliárd kellene, de megszellőztetett adatok szerint a következő megállapított ár 10 milliárd euró is lehet.

Az elemző azt mondta, a migránsválságra és a szíriai polgárháborúra egyelőre nincs megoldás, viszont rendkívül komoly diplomáciai játék zajlik, de ebben nem az összeurópai vagy világcélok dominálnak, hanem a nemzeti célok. Közben megy az idő, jönnek a migránsok, a balkáni országok pedig dőlnek össze

Nógrádi György szerint bár Törökország meg tudná állítani a migránsokat, nem igaz, hogy nélküle nincs megoldás a problémára – szemben azzal, amit Angela Merkel német kancellár mond. A szakértő hangsúlyozta, egyre több ország a B verzió, vagyis a görög-macedón és a görög-bolgár határ védelme mellett van.

 

Hasonló hírek

Morvai Krisztina befejezi politikai pályafutását 2019-ben (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Négyszázan panaszkodtak az elszámolásra a jegybanknál

info

Hol az igazság? Megszüntetik a Czeglédy Csaba elleni eljárást! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!