Hirmagazin.eu
Főoldal » Nógrádi: ez már új helyzet
Külföld

Nógrádi: ez már új helyzet

forrás: Ma este/M1

Németországban a szövetségi kormány és a bajor tartományi kormány megállapodása a határellenőrzés folytatásáról azt jelenti, hogy véget ér a befogadás kultúrája – szögezte le Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő kijelentette: az osztrák kancellár távozásával megbukott az első posztjára alkalmatlan politikus.

Amerika és Ausztrália nagyon megszigorította a beutazást, utóbbi hónapok óta zárja a kontinenst, haditengerészettel veszi körül, amit Európának is javasolt, azonban utóbbi erre sem képes – mondta az aktuális csatornán Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Hozzátette, az Egyesült Államokba csak a meghatározott kvótának megfelelő számú migráns mehet, egyébként a mexikói határon kerítés van és tűzparancs. A szuper gazdag arab országok pedig senkit sem fogadnak be.

Gyenge volt az EU, aminek rémisztő következményei is lehetnek

Világszerte több mint 240 millió menekült és migráns van – ezt tartalmazza az ENSZ legfrissebb jelentése. A negyedmilliárdos szám 41 százalékkal nagyobb, mint 2000-ben. A népességmozgásban a döntő tényező a szegénység és a természeti források kiapadása. A fegyveres konfliktusok elől menekülők számát a dokumentum 20 millióra becsüli – hangzott el az M1-en.

Ultimátum vetett véget a Willkommenskulturnak

Európában szerdán Horst Seehofer bajor miniszterelnök azt nyilatkozta, Németországban a szövetségi kormány és a bajor tartományi kormány megállapodása a határellenőrzés folytatásáról azt jelenti, hogy véget ér a befogadás kultúrája (Willkommenskultur).

Nógrádi György szerint Seehofer azt javasolja, maximálják, Németország évente hány embert képes befogadni. Ez a szám az elmúlt időben száz- és kétszázezer között mozgott – jegyezte meg. A szakértő szerint a bajor politikus népszerűsége nagy, ellenben Angela Merkel kancelláréval, akinek a menekültpolitikájából nem kérnek az emberek.

Seehofer, illetve pártja, a bajor CSU először mondta ki, hogy a testvérpárt CDU-t vezető Merkel vagy azt csinálja, amit Münchenből mondanak neki, vagy külön indulnak a jövő évi választáson. Ekkor tovább csökkennének a CDU esélyei, tehát Seehofert komolyan kell venni, ami meg is történt: zárva tartják a német-osztrák határt, és a beengedett migránsok számához is felső korlátot állapítanak meg – hangsúlyozta Nógrádi György.

„Kapcsolat van a menekülthullám és a terrorizmus között”

Az elemző arról is beszélt, azok a német közlések, melyek szerint a menedékkérő személyekkel kapcsolatban befutott terrorgyanúról szóló értesüléseket negyven esetben megalapozottnak találták, borítják azt a véleményt, hogy első generációs bevándorlók között nincsenek terroristák. Mint mondta, ez már a párizsi merényletek után is megdőlt.

Tetszik vagy nem teszik, a menekülthullám és a terrorizmus között kapcsolat van. Senki nem mondja, hogy minden menekült terrorista, de azt igen, hogy köztük viszonylag nagy számú terrorista jött be Európába, úgy hogy az európai politika, „jó szokása szerint”, erre sem készült föl, illetve kicsit későn teszi ezt – fogalmazott.

Új helyzet Ausztriában, új helyzet Európában

Annak kapcsán, hogy menekültügyi vészhelyzet esetén Ausztria visszaküldhet migránsokat Magyarországra, Nógrádi György azt mondta, ez nem változtat a helyzeten, mert a magyar álláspont, hogy máshol léptek be az Európai Unióba, ezért oda kell őket visszaküldeni. A görögök teljesítsék a kötelességeiket – tette hozzá.

Az osztrák kancellár, Werner Faymann távozásáról azt mondta, ezzel elindult egy reakció, megbukott az első posztjára alkalmatlan politikus. Új helyzet van Ausztriában, és remélhetőleg, új helyzet lesz Európában – mondta Nógrádi György.

 

Hasonló hírek

Török puccskísérlet: Erdogan szerint még ő az elnök – Még támadják a török parlamentet

Edit

A szíriai menekültek fele Németországba menne munkát keresni

Edit

Legalább 40 rendőr halt meg egy buszbalesetben

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!