Hirmagazin.eu
Főoldal » Nógrádi: Európát fertőzések fenyegetik
Belföldi hírek

Nógrádi: Európát fertőzések fenyegetik

forrás: M1

Most üt vissza a görögök elvtelen migránspolitikája, újabb kerítések kellenek Ausztriában is, a menekültek pedig fordítva ülnek a lovon – mondta többek között Nógrádi György elemző az M1-en.

Eddig elképesztő szerencséje volt Európának, hogy nem jött be komolyabb fertőzés a migránsokkal, de ez bármelyik pillanatban változhat. Hetek, hónapok óta szó van a veszélyről, de senki semmit nem tett – mondta az M1 aktuális csatornán Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Az elemző arról is beszélt, a migránskérdésben látványosan szembe került egymással Németország, valamint Ausztria, illetve a balkáni országok. A vasárnapi német tartományi választások pedig azt mutatják, a német emberek sem kérnek ennyi migránst.

Nógrádi: Európát fertőzések fenyegetik

Merkel rákényszerül, hogy változtasson a politikáján, különben a következő tartományi választásokat is elveszíti. Új helyzet következett be a német politikai helyzetben, a bevándorlás-ellenes AfD párt 24 százalékot szerzett Kelet-Németországban és 10 százalékot a nyugati területeken – mondta.

Arra a kérdésre, hogy a görög lakosság vajon mit szól, hogy olyan határ menti táborból, Idomeniből szállítják vissza Athénba a migránsokat, ahol vérhas, májgyulladás és más betegségek terjednek, Nógrádi azt mondta, a görögök végre vállalják fel azt a felelősséget, hogy lezárják a görög-török határt.

Nógrádi szerint embercsempészek járják a görög menekülttáborokat, és az égvilágon semmi nem történik, a görögök beengedik őket. Az elemző szerint a görögök rendkívül álságos, elvtelen kétarcú politikát folytattak, ami most ütött vissza, hogy a balkáni országok lezárták a határaikat.

Faymann osztrák kancellárnak igaza van, felső határokat kell bevezetni és újabb kerítéseket építeni Ausztria határán, bár korábban ugyanezért lefasisztázta Magyarországot – jegyezte meg Nógrádi György. Hozzátette, senki nem szerelemből épít kerítéseket, hanem mert az EU huszonnyolc tagállama képtelen közös álláspontot kialakítani, így az országok rákényszerülnek a nemzeti megoldásokra.

Az elemző kitért rá, szerinte a migránsok, akik szerinte 90 százalékban embercsempészekkel jöttek, „fordítva ülnek a pacin”, amikor ők akarják megválasztani, melyik országba, annak melyik részébe menjen.

Nógrádi azt is mondta, Európa nem tudja, és részint nem is akarja megállítani az embercsempészeket, ami szerinte felháborító. El kellene végre dönteni, mi Európa stratégiája, ezért nagyon kíváncsi a következő európai csúcstalálkozóra a törökökre – tette hozzá.

 

Hasonló hírek

Illegális útbontás rontja a helyzetet a Széll Kálmán térnél

info

Emlékszel amikor tényleg esett a hó… Ilyen volt 1987 – ben egy hóesés és érdekes mégsem volt világvége!

Mazsi

Több száz pénteki járatát törölte sztrájk miatt a Ryanair

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!