Hirmagazin.eu
Főoldal » Nógrádi: a következő EU-csúcshoz egy telefonfülke is elég
Belföldi hírek

Nógrádi: a következő EU-csúcshoz egy telefonfülke is elég

forrás: Kossuth Rádió – 180 perc

A törökök ugyanazzal vádolják az Európai Uniót, mint az Európai Unió a törököket, vagyis nem tartják be azt a megállapodást, miszerint 3 milliárd eurót járna azért, hogy feltartóztassák a migránsáradatot, megszüntessék az embercsempészetet – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hozzátette: időközben sok olyan dolog történt Törökországban, ami a török pozícióknak kedvez. Minden merénylet, amelyet Törökországban végrehajtanak, Recep Tayyip Erdogan államfőt erősíti. Abban a percben, amikor megtörtént az ankarai merénylet, választania kellett, ki ellen lép fel: az Iszlám Állam ellen, a szélsőbal ellen, vagy a kurdok ellen.

Azóta Törökországban szétlőtték az ottani kurd párt állásait, és folyamatosan lövik a szíriai kurdokat. A dolog szépséghibája, hogy mára egyértelművé vált, az ankarai merénylethez a sem a PKK-nak, sem szíriai testvérpártjának semmi köze nincs. Elvileg egy kiszakadt törpecsoport hajtotta végre, ez azonban a török vezetést egyáltalán nem zavaraja – hangoztatta Nógrádi.

Nógrádi: a következő EU-csúcshoz egy telefonfülke is elégNógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

A merényletre hivatkozva Ahmet Davutoglu török miniszterelnök nem ment el a brüsszeli EU-csúcsra, a törökök így tovább zsarolják Európát. Eközben Európa rendkívül megosztott a török kérdésben részben a szíriai beavatkozás, részben a migránskérdés miatt – mondta.

A török kormányfő várhatóan részt vesz a következő, március 7-i csúcson, az előjelek azonban nem jók. Törökország németországi nagykövete nemrég sértésnek nevezte azt a 3 milliárd eurót, amelyet az unió ígért a törököknek, mondván, ez még arra sem elég, hogy az ott lévő gyerekeket oktassák. Másrészt az európai sajtó elfordult Angela Merkel német kancellártól, rajta kívül ugyanis már nincs olyan, aki csak a törököktől várná a megoldást – hangsúlyozta.

Nógrádi György szerint Törökország egy perc alatt le tudná állítani az embercsempészetet, ha akarná.

A biztonságpolitikai szakértő megemlítette azt is, hogy van olyan vélemény, miszerint a következő EU-csúcsnak elegendő lenne egy telefonfülke is, mert egyre kevesebb olyan európai vezető van, aki követné Merkel politikáját, vagyis áthozná Törökországból a migránsokat.

Március 13-án lesz három német tartományi választás, ahol eldől, a német közvélemény hogyan viszonyul mindehhez.  Felmérések szerint a németek 58 százaléka a határok visszaállítása mellett lenne, 81 százalék pedig nem ért egyet Merkel migránspolitikájával. Ilyen mértékű ellenállás egy kancellárral szemben Németország történetében a második világháború vége óta nem volt – jegyezte meg.

 

Hasonló hírek

Hiller: mondjon már valaki a kerítésnél jobbat!

Edit

Újabb svédországi magyar beszélt az ottani biztonsági problémákról

Géza

Elhunyt Kerényi József Kossuth-díjas építész

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!