Hirmagazin.eu
Főoldal » Nincs koronavírus-gócpont Magyarországon – jelentette ki az országos tisztifőorvos – vasárnap történt – legfontosabb hírek.. (18+)
18+

Nincs koronavírus-gócpont Magyarországon – jelentette ki az országos tisztifőorvos – vasárnap történt – legfontosabb hírek.. (18+)

Dél-Tirolban járt a Szegedi Egyetem rektora, jelenleg karanténban van. Olaszországban napok óta először csökkent a halottak és az új betegek száma.

Összesen 49 koronavírusos beteget ápolnak jelenleg a Szent László Kórházban. Közülük 7-en szorulnak intenzív kezelésre – mondta az Operatív Törzs délutáni tájékozatóján a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. Szlávik János arról is beszámolt, hogy az egyik beteg már két hete lélegeztető gépen van. Lakatos Tibor az Operatív törzs ügyeleti központ vezetője arról számolt be: 3945 ember van hatósági házi karanténban, eddig 84 emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentés. Magyarországon 6-ra emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma, az igazolt fertőzöttek száma 131, 16-an meggyógyultak.

Jelenleg sehol nincsenek koronavírus gócpontok – jelentette ki az országos tisztifőorvos az Operatív Törzs vasárnap délutáni tájékozatóján. Müller Cecília hangsúlyozta: országszerte vannak igazolt fertőzött betegek, egyre inkább a tömeges megbetegedések felé tartunk. Az Operatív törzs ügyeleti központ vezetője hozzátette: nem a fertőzöttek száma, hanem a bekövetkezett fertőzések területi eloszlása befolyásolja azt, hogy elrendelik-e a kijárási tilalmat.

A legszigorúbb egészségügyi protokoll alapján végezte orvosi munkáját – írja közleményében a Szegedi Tudományegyetem rektora. Rovó László hozzáteszi: nem bizonyított, hogy külföldön fertőződött meg a koronavírussal. Dél-Tirolban járt, ahonnan március 8-án érkezett haza. A Magyar Orvosi Kamara Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága hivatalból és azonnali hatállyal eljárást indít a Szegedi Tudományegyetem rektorával szemben.

A Magyar Suzuki Zrt. a jelenlegi járványügyi helyzetben is megtartja minden munkavállalóját és biztosítja bérük kifizetését. A társaság közleményében azt írja: jelezte a munkaerő-kölcsönzők felé, hogy a járványügyi helyzetben átmenetileg nem veszik igénybe a szolgáltatásaikat, de a termelés újraindulásakor ismét számítanak a kölcsönzött állomány tagjaira, számukra kedvező visszatérési bónuszt dolgoznak ki. Most mintegy 600 főt küldtek el.

Olaszországban napok óta először csökkent a halottak és az új betegek száma. Az elmúlt 24 órában 651-en haltak bele a koronavírus-fertőzésbe, az igazolt fertőzöttek száma az egy nappal ezelőtti 4821-ről majdnem ezerrel csökkent.

Egyre több a koronavírusos beteg Ausztriában. Az előző naphoz képest 15 százalékos a növekedés, 16-an haltak meg. Ausztriába hamarosan 130 tonnányi védőfelszerelés érkezik Kínából; elsősorban maszkok, kesztyűk és védőruházat; ezek nagy részét a tervek szerint Tirol tartományba szállítják, mivel ott a legmagasabb a fertőzöttek száma.

Romániában is meghalt az első koronavírussal fertőzött beteg, 1 hónappal a vírus megjelenése után. Az ország este 10 órától lezárja határait a külföldiek előtt, éjszaka korlátozzák a kijárást, felfüggesztik a fogorvosi rendelők tevékenységét, a bevásárlóközpontokban csak az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, tisztítók, és állateledel kereskedések tarthatnak nyitva.

A német tartományok és a szövetségi kormány megállapodott az emberek közötti közvetlen fizikai kapcsolatok további korlátozásáról a koronavírus-járvány lassítása érdekében. Kettőnél több ember nem tartózkodhat együtt közterületen, kivéve, ha ugyanabban a háztartásban élnek. Az új szabályok egyelőre két hétig érvényesek.

Házi karanténba vonul a német kancellár, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egyik orvosánál. Angela Merkel otthonról folytatja a munkát és a következő napokban rendszeresen elvégzi majd a koronavírus-tesztet – áll a szövetségi kormány szóvivőjének közleményben. Az első tesztet azért nem azonnal végzik el, mert az esetleges fertőzést még nem lehetne teljes bizonyossággal kimutatni.

Négy héten belül dönt a nyári tokiói olimpiáról a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A szervezet közölte: a koronavírus-járvány miatt számításba veszi a játékok esetleges elhalasztását is. Napról napra egyre több szervezet, sportági szövetség és sportoló kéri az ötkarikás játékok elhalasztását.

Európai szintű tesztelést indított a francia egészségügyi kutatóintézet a a koronavírus-fertőzés kezelésére. Négy terápiát tesztelnek Covid-19 fertőzéssel kórházban ápolt betegek részvételével. Ezek egyike a klorokin, amelyet elsősorban maláriás betegségek megelőzésére és kezelésére használnak. Nizza polgármestere bejelentette, hogy a helyi kórházban már klorokinnal kezelik a koronavírusos betegeket, és ő maga is ilyen kezelés alatt áll. Az európai tesztprogramban legalább húsz intézmény vesz részt.

Több sérültjei is van a zágrábi földrengésnek. Egy gyerekre egy épület tetőrésze esett rá, az ő állapota stabil. Később egy összedőlt épületből egy 15 éves gyereket kellett kimenteni, az ő állapota válságos. Többen könnyebb sérüléseket szenvedtek. Sokan a lakásukban rekedtek, a vöröskereszt sátrakat állított fel Zágráb egyik belvárosi terén. A horvát fővárost reggel először a Richter-skála szerinti 5,6-os majd egy 5,1 erősségű földrengés rázta meg. Magyarország felajánlotta segítségét a károk elhárításában és az újjáépítésben.

Nyitókép: Kormányzati Tájékoztatási Központ

infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Borkai Zsolt ma 11,00 órakor sajtótájékoztatót tart – videó (18+)

Géza

Télen több a szex? Naná, hogy igen!

Edit

Elvetemült gazember! 6 ezer forintért kínálta szexre unokáját egy 74 éves férfinek a hevesi asszony! (+18) Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------