Hirmagazin.eu
Főoldal » Nincs felelős! Öt embert megölt a mérgezett alkohol, most mégis megszüntették a nyomozást az illegális árus ellen
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Nincs felelős! Öt embert megölt a mérgezett alkohol, most mégis megszüntették a nyomozást az illegális árus ellen

Egy éve hiába próbálja elérni Setét Anita (35), hogy kiderüljön, ki a felelős a pálinkamérgezésben elhunyt öccse, férje és kisfia tragédiájáért.

Mint azt a Blikk megírta, 2017 novemberében Dámócon négy ember, egy pedig a szomszédos Lácacséken halt meg azért, mert ugyanattól az eladótól metilalkohollal hígított pálinkát vett és ivott. Csakhogy az ügyészség tavaly április végén megszüntette a nyomozást, mert nem talált elég bizonyítékot arra, hogy az illegális pálinkakereskedők felelnek az öt ember haláláért.

– A faluban tudomásul vették az áldozatok rokonai, hogy ártatlan vagyok. Valóban illegálisan árultam az alkoholt, de már nem foglalkozom vele – mondta a Blikknek A. József (52), akit négyrendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsított a rendőrség. Az ötödik áldozat társától vette a szeszt.

– Azt a 10 liter pálinkát azért vettem az ismerősömtől, hogy továbbadjam, de nem tudtam, mi van benne. Most a Dunántúlon dolgozom egy építkezésen, örülök, hogy elfelejtettem a történteket – szögezte le.

A családját elvesztő Setét Anita megtörve mutatja az ügyészség nyomozást megszüntető végzésétA családját elvesztő Setét Anita megtörve mutatja az ügyészség nyomozást megszüntető végzését

Setét Anita viszont azóta sem talál nyugalmat, hiszen az öccsén, Norbin (†29) kívül a férjét, Fürjész Tamást (†37) és a kisfiát, Tomikát (†14) gyászolja. Egy falubeli asszony is életét vesztette. A kiskamasz vette azt az egy liter pálinkát, aminek a nagy részét az apjával és Norbival megitták. Előbb Tomika halt meg, két nap múlva az édesapja, rá egy napra pedig a nagybátyja.

– Hiába telik az idő, családunk fájdalmát ez nem enyhíti. Talán az segítene elviselni a történteket, ha elfognák a bűnösöket – mondta Balogh Attila, a gyászoló anya sógora.

– Munka után mindennap elmegyek a temetőbe a kisfiam, a férjem és az öcsém sírjához. És nem értem, hogyan lehetséges az, hogy öt ember meghalt pálinkamérgezésben, és még sincs felelős – kesergett Setét Anita.

– Azt szeretném, a hatóság találja meg a bűnösöket – tette hozzá Anita.

– A korábbi polgármester azt tanácsolta, menjek a bankba kölcsönt felvenni, hogy ügyvédet fogadhassak. De ott kiröhögtek, hiszen közmunkás vagyok, az önkormányzat temette el a fiamat, a férjemet és az öcsémet, mégis miből adnám vissza azt a pénzt?

60 nap van pótmagánvádra

– A nyomozást megszüntető ügyészségi határozatot követő 60 napon belül lehet csak pótmagánvádat előterjeszteni. Ilyenkor a bíróság újra tárgyalja az ügyet, az ügyvéd képviseli a vádat. Sajnos ebben az esetben a gyászoló család már kicsúszott a határidőből – válaszolta a Blikk kérdésére dr. Magyar György ügyvéd.

Hasonló hírek

Igazi szörnyeget: felgyújtotta párja házát a féltékeny ebesi férfi, aki korábban bestiális kegyetlenséggel ölte meg feleségét a nyílt utcán – Ez vár most rá

Géza

Támadás a villamoson, elfogták a gyanúsítottat

info

Most különösen lényeges jelentősége van az unokázós csalók elfogásának, mert az idősek, ebben a veszélyhelyzetben, nagy “terhet cipelnek”! – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------