Hirmagazin.eu
Főoldal » Nincs a világ legjobb egyetemei között a CEU
Belföldi hírek

Nincs a világ legjobb egyetemei között a CEU

Nem szerepel a világ legjobb egyetemeit felsoroló listán a CEU – olvasható a pestisracok.hu oldalon szombaton megjelent cikkben.

Az internetes lap szerint a CEU nem szerepel a londoni központú Quacquarelli Symonds (QS) Higher Education Ranking 2018-as felsőoktatási világrangsorában. Elsősorban ez az a rangsor, amelyre a Soros-egyetem külső propagátorai hivatkoznak, amikor a Central European University, illetve a Közép-Európai Egyetem (nehéz már ezen kiigazodni) globálisan kiváló, „Magyarország legjobb egyeteme” státuszát méltatják.

A QS 2018-as rangsorán első helyezett a Massachusetts Institute of Technology (MIT), a második a kaliforniai Stanford Egyetem, a harmadik a Harvard Egyetem, viszont sajnos nyoma sincs rajta a Central European Universitynek vagy a Közép-Európai Egyetemnek. A magyarországi egyetemek közül a Szegedi Tudományegyetem az 501–550., az ELTE és a Debreceni Egyetem a 651–700. helyen található, míg a Corvinus a 801–1000. helyezési kategóriába került.

“A CEU csupán Magyarországon világhírű”

Talán csak civilezést hallottunk többször az elmúlt hónapokban annál a mondatnál, hogy a kormány elűzi Magyarországról a világ egyik legjobb egyetemét. Úgy tűnik azonban, hogy a CEU csupán Magyarországon „világhírű”, ugyanis Soros György nemzetközi hálózatának ékköve nem szerepel a legfrissebb felsőoktatási világrangsorban. Ennek fényében még különösebb az az összehangolt hazai és nemzetközi felzúdulás és propagandakampány, amely a felsőoktatási törvény módosítását kísérte – írja a pestisracok.hu

Nincs a világ legjobb egyetemei között a CEU

A Magyar Hírlap ellenőrizte a Soros-egyetem helyét a többi használatos világrangsorban is, hátha csak a QS volt figyelmetlen, és mégis igazak a balliberális propaganda állításai a CEU világszerte méltatott pótolhatatlanságáról. A talán legtárgyilagosabb, igen széles körben használt Shanghai Global Ranking listáján George Soros egyeteme szintén nem található a világ ott értékelt, ötszáz legjobbja között.

Itt a Harvard Egyetem vezet az egyaránt kaliforniai Stanford Egyetem és Berkeley Egyetem előtt. Hasonló a helyzet a híres CWUR globális egyetem rangsorával, amelyen szintén a Harvard az első és a Stanford a második, míg az MIT a harmadik, a Soros-féle CEU/KEE viszont ezen a rangsoron sem lelhető fel.

Az egyetlen lista, amelyen megtalálható ez az állítólag pótolhatatlan tudományos fellegvár, az a Times Higher Education Learnings világranglistája, amelyet egyébként az Oxford Egyetem vezet, második a California Institute of Technology, harmadik a Stanford Egyetem. Ezen a 301–350-es kategóriában található a CEU.

A CEU bürokratikus svindlije

Szintén a Magyar Hírlap írta meg korábban, hogy a Times Higher Education listáján a CEU elérhetőségét saját telefonszáma helyett idegen tollakkal ékeskedve, a patinás olasz Scuola Normale Superiore de Pisa egyetem számát adta meg. A csalás napvilágra kerülte után már persze megváltozott a helyzet, és a Soros-egyetem azóta már a valódi számát és címét adja meg.

A CEU-nak ráadásul nem ez volt az első bürokratikus svindlije, elég csak arra gondolni, hogy az Egyesült Államokbeli állítólagos címe helyén semmiféle egyetem nem található, csupán a Soros György világszerte működő hálózatának a feje, az OSF alapítvány székhelye.

Az is emlékezetes, hogy az ügy márciusi kirobbanásakor a CEU azt közölte, hogy „most kapta kézhez az Oktatási Hivatal állásfoglalását” arról, hogy a működése megfelel a törvénynek, és erre kapcsolódva meg is hazudtolta a miniszterelnök és más politikusok állításait.

Az OH néhány órán belül hivatalosan cáfolta, hogy bármiféle állásfoglalást kiadott volna, mire a CEU-nak is eszébe jutott, hogy inkább mégse akkor kapta kézhez, hanem egy jóval régebbi állásfoglalásról van szó. Mindez csak megkoronázza azt a tényt, hogy a CEU 2004-ben, Soros György külön kérésére olyan törvényi előjogokat kapott az akkori MSZP-SZDSZ-kormánytól, amilyeneket egyetlen másik magyar egyetemnek sem adtak.

Mindennemű politikai vitáktól függetlenül adja magát a kérdés, hogy amelyik egyetem kizárólagos törvényi előjogokat könyököl ki magának, majd még ezután is rendszeresen különféle kiskapukeresésekre és hazugságokra ragadtatja magát, az vajon mit takargat.

forrás: MTI / pestisracok.hu

Hasonló hírek

Rendkívüli mértékben megkésett az EU-csúcs

info

Tovább erősödnek a kormány intézkedései migránsügyben! Határvédelmi illeték bevezetését tervezik.

Géza

Virágot vitt megmentőjének a váci strandon újraélesztett kislány

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------