Image default
Belföldi hírek

Nézőpont: nem segít az MSZP-n az árnyékkormány

Évek óta azt látjuk, hogy meglehetősen rossz helyzetben van a baloldal. Ebben sok újdonság nincs, ugyanakkor komoly átrendezési kísérletek zajlanak az ellenzéki oldalon – jelentette ki Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Ma reggel című műsorában.

Látjuk, hogy a Jobbik háza táján Simicska Lajosnak, illetve a baloldalon Soros Györgynek mekkora befolyása lett. A klasszikus baloldali pártok nincsenek túl jó helyzetben, megjelentek újhullámos formációk, mint például a Momentum Mozgalom, az MSZP és a DK pedig még mindig benne van a hiteltelenségi válságban, mindeddig nem tudták a 2010-es helyzethez képest újrapozícionálni magukat.

Az elemző megjegyezte, hogy noha nem volt sok ok rá, a baloldali pártok tegnap megünnepelték a zuglói időközi választás eredményét. Az országos parlamenti választás előtt egy évvel egy lényegében tét nélküli időközi választáson nyerni, nincs nagy jelentősége – jegyezte meg.

A baloldali pártok folyamatosan megpróbálnak a nagy ügyekbe belekapaszkodni. Ezeknek az akciónak a vége azonban soha nem az, hogy meg tudnának újulni, újfajta bázist hoznának létre. Ugyanazt a választói csoportot osztja fel újra egyre több formáció – hangoztatta.

Arra a kérdésre, hogy egy árnyékkormány felállítása mennyire segíthet az MSZP-n, azt válaszolta: semennyire, korábban voltak már ilyen próbálkozások, különböző politikusok a szocialisták részéről megpróbáltak vélt vagy valós, lehetséges kormánynévsort közzétenni. Ez nem segíti érdemben a baloldal megújítását, egy pozícióharc újabb állomása lehet, melynek az a tétje, ki lesz a domináns erő 2018-ban a baloldalon – hangoztatta Fodor Csaba.

Nézőpont: nem segít az MSZP-n az árnyékkormány

forrás: M1

Hasonló hírek

Tanfolyam a menekülteknek Budapesten

info

Kiengedték a Viking kapitányát

Mazsi

Riasztották a magyar Gripeneket egy Dubajba induló gép miatt

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------