Hirmagazin.eu
Főoldal » Nézőpont: nem segít az MSZP-n az árnyékkormány
Belföldi hírek

Nézőpont: nem segít az MSZP-n az árnyékkormány

Évek óta azt látjuk, hogy meglehetősen rossz helyzetben van a baloldal. Ebben sok újdonság nincs, ugyanakkor komoly átrendezési kísérletek zajlanak az ellenzéki oldalon – jelentette ki Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Ma reggel című műsorában.

Látjuk, hogy a Jobbik háza táján Simicska Lajosnak, illetve a baloldalon Soros Györgynek mekkora befolyása lett. A klasszikus baloldali pártok nincsenek túl jó helyzetben, megjelentek újhullámos formációk, mint például a Momentum Mozgalom, az MSZP és a DK pedig még mindig benne van a hiteltelenségi válságban, mindeddig nem tudták a 2010-es helyzethez képest újrapozícionálni magukat.

Az elemző megjegyezte, hogy noha nem volt sok ok rá, a baloldali pártok tegnap megünnepelték a zuglói időközi választás eredményét. Az országos parlamenti választás előtt egy évvel egy lényegében tét nélküli időközi választáson nyerni, nincs nagy jelentősége – jegyezte meg.

A baloldali pártok folyamatosan megpróbálnak a nagy ügyekbe belekapaszkodni. Ezeknek az akciónak a vége azonban soha nem az, hogy meg tudnának újulni, újfajta bázist hoznának létre. Ugyanazt a választói csoportot osztja fel újra egyre több formáció – hangoztatta.

Arra a kérdésre, hogy egy árnyékkormány felállítása mennyire segíthet az MSZP-n, azt válaszolta: semennyire, korábban voltak már ilyen próbálkozások, különböző politikusok a szocialisták részéről megpróbáltak vélt vagy valós, lehetséges kormánynévsort közzétenni. Ez nem segíti érdemben a baloldal megújítását, egy pozícióharc újabb állomása lehet, melynek az a tétje, ki lesz a domináns erő 2018-ban a baloldalon – hangoztatta Fodor Csaba.

Nézőpont: nem segít az MSZP-n az árnyékkormány

forrás: M1

Hasonló hírek

Tehervagonnal zárják le majd a síneket Röszkénél

info

Szégyen! Az ellenzék, a minősíthetetlen viselkedésével kockára tette magyar emberek biztonságát! Oszd meg!

Géza

A “Krimit tud” regionális dőntőjében győztes csapatok november 15-én mérik össze tudásukat a fővárosi országos döntőben!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------