Image default
Belföldi hírek

Nézőpont: Magyarország első a politikai stabilitás terén

Magyarország a harmadik helyen szerepel a közép-európai jó kormányzási indexen, amelyet a Nézőpont Intézet állított össze.

A Nézőpont Intézet kilenc közép-európai ország jó kormányzási indexét állította össze. A megadott szempontok alapján a legjobban Ausztria szerepelt, és Magyarország vezetése is jól teljesített a kutatás szerint,

a politikai stabilitás terén első lett, míg a gazdasági növekedést vizsgálva a harmadik, a társadalmi jóllét alapján pedig a negyedik

– mondta el Nagy Dániel, az intézet kutatási igazgatója.

A jó kormányzási index összeállításához a Nézőpont Intézet kutatói összetett szempontrendszert használtak, összesen hatvan elemet vizsgáltak – hangsúlyozta Nagy Dániel.

Konferencia

Az intézet pénteken tartotta a Közép-Európa Európája nevű konferenciát, amelyet a cseh Felczak Alapítvánnyal közösen szervezett. Itt bemutattak egy másik kutatást is, amely szerint létezik egy azonosítható közép-európai felfogás. Ennek alapján a nemzetek Európájával értünk egyet inkább, és nem az európai egyesült államokkal – tette hozzá.

A konferencián részt vett mások mellett Beata Szydlo lengyel miniszterelnök-helyettes és Trócsányi Lálszó igazságügyi miniszter is. A Fidesz EP-listavezetője azt mondta: bizalom nélkül nincs európai integráció, márpedig vissza kell állítani a bizalmat. Az európai parlamenti választásokat követően a tagállamok legfontosabb feladata a jóhiszemű, előítéletektől mentes párbeszéd újraindítása lesz – jelentette ki, hozzátéve: ez csak egyenrangú felek között képzelhető el.

címlapkép: Hirmagazin.eu

infostart

Hasonló hírek

Illegális bevándorlás – Tuzson: az EU csak töredékét állja a költségeknek

Edit

Autómegosztó rendszert hozna létre a BKK Budapesten

Edit

Továbbra is balra tart a Jobbik

Géza