Hirmagazin.eu
Főoldal » Nézőpont: az összes budapesti választó kétharmada érzi, Tarlós István győz
Belföldi hírek

Nézőpont: az összes budapesti választó kétharmada érzi, Tarlós István győz

A Nézőpont Intézet reprezentatív budapesti felmérése szerint esik Karácsony Gergely népszerűsége a főpolgármester-jelölti küzdelemben.

Az október 13-án biztos részvételt ígérő budapestiek 56 százaléka szavazna Tarlós Istvánra – közölte a Nézőpont a Magyar Nemzet részére készített budapesti, reprezentatív felmérése alapján. Karácsony Gergely népszerűsége tovább csökkent, már csak 38 százalékot érne el egy most vasárnap tartandó választáson.

A számok szerint így tovább nőtt Tarlós István előnye Karácsony Gergellyel szemben. Egyrészt a főpolgármester tábora is bővült 3 százalékponttal, másrészt Karácsony Gergely szavazótábora is csökkent (40-ről 38 százalékra). Ennek hátterében az áll, hogy

a kormányellenes szavazók egyre kisebb része szavazna Karácsony Gergelyre,

szeptember elejéhez képest 68 helyett 63 százalékuk.

A változások hátterében a Nézőpont szerint múlt héten Karácsony Gergely őszödi beszédeként emlegetett hangfelvétel állhat. A kormányt korrupcióval vádoló ellenzékiek számára különösen kellemetlen, hogy az általuk támogatott Karácsony Gergelyre vetül a korrupció árnya. Ugyanis a budapestiek relatív többsége szerint (46 százalék) a zuglói szocialistáknak köze lehetett a Karácsony Gergely vezette kerület korrupciógyanús ügyeihez. Szintén többen gondolják azt, hogy Karácsony Gergely is felelős ezekért az ügyekért (33 százalék), mint amennyien az ellenkezőjét állítják (25 százalék).

Még az ellenzéki szavazók körében is hasonló arányban vannak, akik szerint a zuglói szocialistáknak (47 százalék) és a Karácsony Gergelynek is köze van korrupciós ügyekhez Zuglóban (34 százalék).

A csütörtökön kirobbant botrány és annak fenti hatása a közvéleményre, veszélyeztetheti az ellenzéki összefogást is.

Nőtt azok aránya is, akik úgy látják, Tarlós István fogja nyerni a választásokat: az összes budapesti választó kétharmada így gondolja (67 százalék).

Nyitókép: Nézőpont Intézet
infostart

Hasonló hírek

Egyre többen váltanak lakásbiztosítót

info

Szijjártó: nem engedünk az Európai Bizottság zsarolásának

Edit

Nyolc oldalas válaszban csapott oda a kormány a migrációt fokozni akaró Európai Bizottságnak

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------