Hirmagazin.eu
Főoldal » New York-i lövöldözés: a Fekete Héber Izraeliták állhatnak a háttérben
Külföld

New York-i lövöldözés: a Fekete Héber Izraeliták állhatnak a háttérben

Egyre több részlet derül ki a szerdai Jersey Cityben végrehajtott merénylet elkövetőiről.

Bizonyossá vált, hogy a két támadó szándékosan választotta a kóser szupermarketet célpontul. Egyikük az antiszemita Fekete Héber Izraelita Mozgalom tagja lehetett.

A szerdai lövöldözés a város temetőjében kezdődött, ahol a rendőrök gyanúsnak találtak két férfit, és igazoltatták őket. A két afroamerikai támadó fegyvert rántott, és egy háborús veterán ötgyermekes rendőrt agyonlőtt.

Ezután a város egyik kóser élelmiszert áruló üzlete előtt parkoltak le. Benyitottak a boltba, és lövöldözni kezdtek – olvasható a CNN beszámolójából.  A Chabad.org honlapon egy a boltban vásárló vevő elmondta, hogy három lövést hallott, majd látta, hogy két ember hosszú fekete kabátban és fegyverrel belép a boltba. Ezt követően sikerült elmenekülnie.

A nyomozók szerint a felvételek egyértelművé teszik, hogy a gyanúsítottak szándékosan hagyták figyelmen kívül az utcán tartózkodó többi járókelőt, egyedül az üzletben lévőket tekintették potenciális célpontoknak.

A támadás kezdete után 20 perccel érkezett meg a rendőrség a szupermarkethez, és több mint egyórás tűzharc kezdődött. Az akció befejezése után a rendőrök öt holttestet találtak a boltban, köztük volt a két feltételezett temetői rendőrgyilkos is. Életét vesztette a kóser bolt tulajdonosának felesége, egy alkalmazott és egy vásárló. A két zsidó származású áldozatot – erős rendőri készenlét mellett – szerdán temették el Brooklynban.

A hatóságok azonosították az elkövetőket. Az egyikük egy 50 éves nő, Francine Graham. Társa a 47 éves David N. Anderson korábban a Fekete Héber Izraeliták Mozgalom tagja volt – írta a CNN.

Az afroamerikaikból álló csoport tagjai az ősi izraeliták leszármazottainak tartják magukat. Tagjaik eltérő mértékben ragaszkodnak a kereszténység és a zsidóság vallásos meggyőződéseihez és gyakorlatához. Nevükkel (héber izraeliták) a távolságtartásukat kívánják kifejezni a zsidóktól, akiket nem tartanak a bibliai zsidóság jogos örököseinek.

The New York Times arról írt, hogy az elkövetők egyike korábban antiszemita és rendőrellenes bejegyzéseket tett közzé az interneten. Meg nem nevezett rendőrségi forrásokra hivatkozva a lap arról írt, hogy az elkövetőket motiválhatták antiszemita érzelmek is.

Bill de Blasio, New York-i polgármester szerint egy előre megfontolt erőszakos antiszemita gyűlölet-bűncselekmény volt a szerdai gyilkosság.

hirado, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Rettenetes látvány, megrendítő, mire bukkantak a sivatagban

Mazsi

Mit akar Allah Európával? – Egy arab asszony kitálal

Mazsi

Hollandiában fürdőruha készült Pet-palackból! Te is felvennél ilyen fürdőrucit?

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------