Hirmagazin.eu
Főoldal » Nevetve készültek a dzsihadista terroristák a barcelonai merényletre
Külföld

Nevetve készültek a dzsihadista terroristák a barcelonai merényletre

A támadások előkészítése közben készített fotókat közölt a spanyol sajtó a tavaly augusztusi barcelonai és cambrilisi merényleteket végrehajtó dzsihadista terroristákról kedden.

Fotó: www.lavanguardia.com

A több napilapban is megjelent fényképeken a terrorsejt tagjai közül négyen vidáman mosolyogva, robbanóeszközök gyártása közben láthatók, jobb mutatóujjukat az ég felé emelve. Egyikük a derekára erősített robbanóövvel pózol az egyik fotón.

A képek egy fényképezőgép memóriakártyáján voltak, amelyet a rendőrség talált annak az alcanari háznak a romjai között, ahol a robbanószereket gyártották, és amelyet véletlenül felrobbantottak közben.

A La Vanguardia című napilap információi szerint 80 fénykép és 16 videó került elő, utóbbiakon fenyegető üzeneteket fogalmaztak meg a sejt tagjai.

„Allah minket választott millió férfi közül azért, hogy vért sirassunk veletek” – hangzott el az egyik felvételen, míg egy másikon arról beszéltek, hogy az általuk tervezett robbantásos akcióhoz az egyetlen, ami szükséges az a hit és a hitetlenek iránti gyűlölet, mert 20 eurónál nem kell több hozzá.

A La Sexta országos kereskedelmi televízió úgy tudja: néhány órával az első támadás előtt ékszereket adtak el, amelyekért összesen mintegy kétezer eurót kaptak.

Az előkerült fényképek közül több Párizsban, az Eiffel-toronynál készült néhány nappal a barcelonai gázolás előtt. A terroristák ott is támadni akartak, és előzetesen tanulmányozták a környéket. A nyomozók szerint a képek megerősítik, hogy eredetileg robbantásos merényletekre készültek.

A La Razón című napilap információi szerint a csoport öt tagja a barcelonai gázolás után néhány órával egy cambrilsi boltban egyebek mellett fejszéket és késeket vásárolt.

A terroristákat a rendőrök lelőtték, az újság a földön vérbe fagyva fekvő holttestekről is közölt fényképeket.

Az augusztus 17-én és 18-án elkövetett merényletekben 16 ember vesztette életét és több mint 150-en megsérültek. Az terrortámadás első évfordulójának közeledtével egyre több információ kerül napvilágra a helyi sajtóban.

Az El Periódico című lap múlt héten számolt be arról, hogy a dzsihadisták az FC Barcelona futballcsapat stadionja ellen is támadást terveztek, továbbá a barcelonai Razzmataz diszkó is a célpontjaik között volt.

Forrás: magyaridok.hu

Hasonló hírek

A Brexit a poklot hozná Angliára? Előkerült a királyi család kimenekítésére kialakított válságterv

Mazsi

Kezdődik, becsődölt az egyik legnagyobb repülőjegy-foglaló portál

Mazsi

Hátborzongató videóban üzent az ISIS – Így pusztítaná el a Nyugatot!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------