Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

“Neveket nem mondanék, mert ha kiderül, hogy köptem, végem” – Megszólalt a ráckevei lövöldözés egyik szemtanúja

Ráckeve ― Pisztolyokkal, kardokkal és vasvillával felfegyverkezve feszült egymásnak két család csütörtök éjszaka Ráckevén.

A bandaháború hátterében állítólag drogbizniszek vannak. Információink szerint az egyik társaság kábszert adott el a másiknak, a szertől azonban valaki rosszul lett, és veréssel torolták meg a rossz minőségű anyagot.

Neveket nem mondanék, mert ha kiderül, hogy köptem, végem – mondta egy helyi fiatal a lövöldözés után munkatársainknak.

– Pancsolt drog miatt robbant ki a balhé. Először valakit nagyon helyben hagytak, majd hogy se a verésből, se a drogügyből ne legyen rendőrségi ügy, milliókat ajánlottak fel a megvert férfinak a hallgatásáért, de ő ezt elutasította. A verés miatt bosszút kiáltottak inkább –suttogta informátorunk.

– Vascsövekkel, kaszákkal, vasvillákkal estek egymásnak, de lövések is dördültek.A helyi rendőrök nem bírtak velük, ezért jöttek a kommandósok is, még páncélkocsit is láttam –tette hozzá a fiatal.

A két társaság egy közösségi oldalon is üzengetett egymásnak, amiből kiderült: alig várták, hogy „lejátsszák” egymással az ügyet.

Még a rendőrség megérkezése után is szitkokat szórt egymásra a két társaság. Öt embert vettek őrizetbe / Fuszek Gábor

Az alpolgármester, Vereckei Zoltán is nyíltan beszélt a településen uralkodó drogkáoszról.

– A drogfogyasztás már régi probléma Pokolhegyen. Annyira, hogy egy évvel ezelőtt az önkormányzatnál létrehoztunk egy drogprevenciós bizottságot. Ott próbáltunk beszélni erről, illetve érdemi lépéseket tenni az ügyben – mondta az alpolgármester, aki úgy értesült, hogy a legsúlyosabb sérültet vasvillával szúrták fejbe. 

Az Országos Mentőszolgálat közleménye szerint hét földi mentőegység és két mentőhelikopter érkezett a zűrös helyszínre.

– A mentők nyolc könnyebben sérült személyt és egy súlyosabb sérültet láttak el – írta kérdésünkre Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője.

03 o ráckeve-MTI Mihádák Zoltán

A rendőrség öt embert állított elő a verekedés után. Közülük egy embert életveszélyt okozó testi sértés miatt őrizetbe is vettek az egyenruhások. 

– Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt is nyomozás indult – közölték, hozzátéve: szakértők bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.

blikk

Hasonló hírek

Újabb halálkaravánt állítottak le az M44-sen

Géza

Felforgatták a rendőrök az eltűnt vállalkozó maglódi házát – Kiderült, hogy korábban celebek is megfordultak nála

Géza

Motoros és személyautó ütközött össze az Erzsébet hídon

Géza