Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Neten szavaztak egy dzsihadista kivégzéséről
Neten szavaztak egy dzsihadista kivégzéséről

Neten szavaztak egy dzsihadista kivégzéséről

Hirdetés

forrás: The Guardian

Egy órán keresztül lehetett szavazni az Instagramon egy elfogott Iszlám Állam harcos sorsáról. Az iraki különleges erők által foglyul ejtett terroristát háborús bűnökkel vádolták, sorsáról a közösségi média felhasználói dönthettek.

Egy @iraqiswat nevű felhasználó 80.400 követőjének kezébe adta egy elfogott dzsihadista sorsát – írja a The Guardian brit portál.

Az Instagramra felrakott szavazás szervezője arra biztatta követőit, hogy ha úgy tartja kedvük,  bosszút állhatnak az Iszlám Államon egyik harcosuk kivégzésével.

Neten szavaztak egy dzsihadista kivégzéséről

A rab életéről kétféleképpen lehetett szavazni: a “megölni” és “elengedni” opciókra kattintók szavazatait a voks elkezdése után egy órával összeszámolták, és végrehajtották a közösen meghozott ítéletet.

A dzsihadistát Moszul mellett fogták el az iraki különleges erők egyik csoportja, a szavazás után nem sokkal pedig kivégezték.

A siíta propagandájáról ismert Instagram felhasználó gyakran tölt fel képeket az iraki különleges erők rémtetteiről, de ez még nem jelenti azt, hogy a Moszulnál elfogott dzsihadistáról hazudtak volna.

Az Instagram jogsértés miatt már törölte a beírást.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: