Image default
Külföld

Netanjahu elítélte Trump arabellenes kijelentéseit, de találkozik vele

Forrás: MTI

Benjámin Netanjahu miniszterelnök elítélte Donald Trump amerikai elnökjelölt muzulmánellenes kijelentéseit, de nem mondta le találkozóját a december végén Izraelbe látogató republikánus párti politikussal – közölte a jeruzsálemi közszolgálati rádió csütörtök reggel.

Netanjahu elítélte Trump arabellenes kijelentéseit, de találkozik vele

Trump a héten kijelentette: egyetlen muszlimot sem szabad beengedni az Egyesült Államokba.

Netanjahu azt mondta, kész találkozni minden Izraelbe látogató amerikai elnökjelölttel mind a republikánus, mind a demokrata pártból. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez a politikája nem tükrözi az egyes jelöltek vagy álláspontjuk támogatását, noha kifejezi az Izrael és Amerika közötti erős szövetség fontosságát.

Donald Trump és Benjámin Netanjahu tárgyalását két héttel Trump botrányt keltő kijelentése előtt december 28-ára időzítették. De szerdán a kneszet harminchét, főként ellenzéki, baloldali képviselője aláírt egy petíciót, amely felszólította a kormányfőt, hogy mondja le találkozóját Donald Trumppal.

Mihál Rozin, a tiltakozást szervező baloldali képviselő szerint “miközben a nagyvilágban a vezetők elítélik a republikánus elnökjelölt felháborító és rasszista kijelentését, Netanjahu melegen magához öleli”.

“Találkozójuk elfogadhatóvá teszi Trump rasszista megjegyzéseit, ezzel szégyent hoz Izrael demokratikus jellegére, és fájdalmat okoz arab polgárainak” – áll a Rozin megfogalmazta petícióban.

Trump és Netanjahu kapcsolata nem új keletű: a 2013-as izraeli választások előtt Donald Trump rövid videó klipben arra szólította fel az izraelieket, hogy szavazzanak Benjámin Netanjahura.

 

Hasonló hírek

Megerőszakoltak egy 10 éves kisfiút az osztálykiránduláson (+18)

Mazsi

Brüsszel nem vitatja annak a magyar törvénynek a létjogosultságát, amely bűncselekménnyé nyilvánítja az illegális határátlépést

Edit

Ezrek vonultak utcára Kölnben és Brüsszelben

info