Hirmagazin.eu
Főoldal » Nepáli numizmatikusé a világ legnagyobb pénzgyűjteménye
Külföld

Nepáli numizmatikusé a világ legnagyobb pénzgyűjteménye

Világrekorder lett egy nepáli numizmatikus, akinek gyűjteménye az ENSZ-tagországokból származó pénzjegyeket és -érméket tartalmazza.

A 43 éves Dipendra Ratna Sakja teljes kollekcióval rendelkezik az ENSZ 193 országának pénzeiből. A rekordot 2020. április 13-án ismerték el, és a múlt héten hivatalosan is hitelesítették.

Az egyes ENSZ-tagországok mindegyikének különféle pénzeiből két-két bankjegyet és két-két érmét gyűjtött össze. A rekorder 17 országban járt, ezeken az utakon 47 ország pénzjegyeit szedte össze. A gyűjteményt az elmúlt egy évtizedben hozta létre. A tevékenység kellemes hobbiként indult, de gyümölcsöző szenvedéllyé vált.

Mint mondta, a fivére idegenvezetőként dolgozott, és mivel sok külföldivel találkozott, ebből a forrásból bővítette a gyűjteményt, és a turisták közül, aki tudta, pótolta is a hiányzó pénzeket.

A rekordot a londoni központú, világrekordokat hitelesítő hivatal ismerte el, az erről kibocsátott igazolás átadásakor a nepáli kormány egy tagja is gratulált Sakjának.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Szlovák belügyminiszter: a magyar hozzáállás a migránsválság megoldásának útja

info

Megölték az egyik legnagyobb dzsihadista csoport vezetőjét Szíriában

info

Félelmetes bejelentés tett Abdul Nasser Qardash, Iszlám Állam korábbi vezetőjének utóda.. Azt követően, az iraki titkosszolgálat ügynökei szerdán letartóztatták..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!