Főoldal » Nemsokára olyasmit tehetünk Facebookon, mint maga Zuckerberg
Technika, kommunikáció

Nemsokára olyasmit tehetünk Facebookon, mint maga Zuckerberg

Újabb érdekes botrányba futott bele a közösségi oldal, amikor kiderült, Mark Zuckerberg korábbi üzeneteit teljesen törölték, míg másoknál ilyen lehetőség nem adott. Ez azonban hamarosan változni fog.

A mostani ügy már nem a Cambridge Alalytica nevével fémjelzett óriási adatkezelési botrány egyenes fejleménye, ehelyett úgy néz ki, a Facebookra mostanában további ügyekben is rájár a rúd. Annak ellenére ugyanis, hogy a legnagyobb közösségi oldal folyamatosan az átláthatóságot és a nyíltságot hirdeti legfontosabb irányelveiként, nemrég kiderült, hogy Mark Zuckerberg és további felsővezetők által elküldött Messenger üzeneteket teljesen töröltek. Ilyesmire átlagos felhasználóknak sosem volt és most sincs lehetősége, csupán annyit tehetünk, hogy a saját oldalunkon törlünk egy beszélgetést, de ettől a másik félnél vagy feleknél továbbra is megmarad minden. Így például nem lehet eltitkolni vagy megmásítani korábban leírtakat – kivéve, ha valaki a Facebook csúcsán működik.

Facebook Mark Zuckerberg az US Kongresszus előtt tanúskodik …
Kép: News.com.au

A Facebook néhány nappal ezelőtt erősítette meg, hogy kiemelt felhasználók (tehát a Facebook vezetősége) által lebonyolított Messenger beszélgetéseknek alapértelmezésben is volt egy úgynevezett “lejárati ideje”, amely után ezek nem csak az ő oldalukról, hanem a beszélgetőpartnerek oldaláról is nyom nélkül törlődnek. A hivatalos kommentár szerint erre azért volt szükség, mivel az érintettek által folytatott bármilyen kommunikáció hosszú távon biztonsági kockázatot jelenthet a cégre nézve.

Ezt a magyarázatot nagyjából elfogadta a közönség, de ettől még a Facebooknál minden bizonnyal érezték, hogy érdemes egy kicsit előre is menekülni ebből a helyzetből, ezért bejelentették: ezt a funkciót mindenki számára elérhetővé teszik. Azt még nem tudni, mikor vezetik be mindezt, de több információ szerint csak hónapok múlva lesz mindenki számára használható az üzenetek és beszélgetések teljes törlése. Ekkortól viszont

lehetőségünk lesz arra, hogy a korábbi Messenger-beszélgetéseinket úgy töröljük, hogy nem csak a mi fiókunkból, hanem a beszélgetőpartnerünktől is eltűnjön. Ezen kívül előre beállíthatjuk, hogy egy adfott üzenet vagy beszélgetés mennyi ideig maradjon meg mindkét félnél.

Forrás:

 

Hasonló hírek

Erről okvetlenül tudnod kell, ha gmailes az email-címed

Edit

NMHH: biztonságosabbá tehető a gyermekek internetezése

info

Technológia otthon

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------