Image default
Belföldi hírek

Nemmel szavaz Gyurcsány volt minisztere Gyenesei István is

forrás: Kossuth Rádió – 180 perc

Vannak erkölcsi kérdések, amelyekben nem lehet azt elfogadni, hogy mindig és mindenben csak más mondja meg azt, hogy nekünk mit kell tenni – mondta a Kossuth Rádióban Gyenesei István.

A Gyurcsány-kormány volt önkormányzati minisztere szerint nemmel kell szavazni a kvótareferendumon.

„Nemcsak a kötelező kvótáról van szó, hanem a mindenek feletti szuverenitásunkról. Részei vagyunk az európai közösségnek, ami egy igazodást követel tőlünk, de vannak nemzeti sorskérdések, ami alapvetően befolyásolhatja a jövőt. Erkölcsi kérdések, amelyekben nem lehet azt elfogadni, hogy mindig és mindenben csak más mondja meg azt, hogy nekünk mit kell tenni” – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Gyenesei István.

A volt önkormányzati miniszter szerint a pártpolitikai érdekeken felül kell most emelkedni. Úgy véli, hogy az egyik és a másik oldal is politikai tőkét szeretne kovácsolni a referendumból, de véleménye szerint ezt félre kell tenni és meg kell teremteni az elvesztett együttélés kultúráját. „Ha az ország sorsáról van szó, ha a közös sorsunkról van szó, akkor mindenki felelősséggel tartozik” – tette hozzá.


Hallgassa meg a beszélgetést!

Gyenesi arról is beszélt, hogy bár Magyarország Európával szemben kicsi ország, de egy ilyen népszavazás kifelé is üzenet, hogy ez a kicsi ország, egy kicsit nagyobb erővel, súllyal szóljon bele Európa életének alakulásába.

 

Hasonló hírek

Megvédjők Európa külső határait és átjárhatóvá tesszük a belsőket (Orbán Viktor Miniszterelnők Úr) (+videó)

Géza

A szakértő szerint a háborútól igencsak messze vagyunk

Edit

Lángra kapott egy babakocsi

info