Image default
Belföldi hírek

Nemmel szavaz Gyurcsány volt minisztere Gyenesei István is

forrás: Kossuth Rádió – 180 perc

Vannak erkölcsi kérdések, amelyekben nem lehet azt elfogadni, hogy mindig és mindenben csak más mondja meg azt, hogy nekünk mit kell tenni – mondta a Kossuth Rádióban Gyenesei István.

A Gyurcsány-kormány volt önkormányzati minisztere szerint nemmel kell szavazni a kvótareferendumon.

„Nemcsak a kötelező kvótáról van szó, hanem a mindenek feletti szuverenitásunkról. Részei vagyunk az európai közösségnek, ami egy igazodást követel tőlünk, de vannak nemzeti sorskérdések, ami alapvetően befolyásolhatja a jövőt. Erkölcsi kérdések, amelyekben nem lehet azt elfogadni, hogy mindig és mindenben csak más mondja meg azt, hogy nekünk mit kell tenni” – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Gyenesei István.

A volt önkormányzati miniszter szerint a pártpolitikai érdekeken felül kell most emelkedni. Úgy véli, hogy az egyik és a másik oldal is politikai tőkét szeretne kovácsolni a referendumból, de véleménye szerint ezt félre kell tenni és meg kell teremteni az elvesztett együttélés kultúráját. „Ha az ország sorsáról van szó, ha a közös sorsunkról van szó, akkor mindenki felelősséggel tartozik” – tette hozzá.


Hallgassa meg a beszélgetést!

Gyenesi arról is beszélt, hogy bár Magyarország Európával szemben kicsi ország, de egy ilyen népszavazás kifelé is üzenet, hogy ez a kicsi ország, egy kicsit nagyobb erővel, súllyal szóljon bele Európa életének alakulásába.

 

Hasonló hírek

Szerdán mozgalmassá válik időjárásunk! Szerdán ónos eső és hó! Itt a pontos menetrend!

Edit

Nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet, akik kezében ott a kerítésvágó

Géza

Gyurcsány évet értékelt, kiderült, ő az igazi hazafi (A cikk videót tartalmaz)

Géza